Miejsce na ziemi -Ave cz.2
aaaaaaaaa
dobre dobre ... nie znałam
ale Wy dziewczyny nie narzekacie chyba na swój wiek?
Ja nigdy nie narzekałam, nie kłamałam, nie mówiłam..."kobiet się o wiek nie pyta"..... no bo kogo niby miałam kłamać i po co
Trzeba się cieszyć tym co się ma
ale to chyba nie na temat ...
...To ja bardzo szczęśliwa będę jak będę miała patyczki pęcherznicy i kaliny
Ligustra nie... bo M na 100 % nie będzie ciął! A ja nie umiem

ale Wy dziewczyny nie narzekacie chyba na swój wiek?
Ja nigdy nie narzekałam, nie kłamałam, nie mówiłam..."kobiet się o wiek nie pyta"..... no bo kogo niby miałam kłamać i po co

...To ja bardzo szczęśliwa będę jak będę miała patyczki pęcherznicy i kaliny

Ligustra nie... bo M na 100 % nie będzie ciął! A ja nie umiem

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
taaaa. i ja będę cięła i jeszcze usłyszę... że mogłam lepsze kupić? dziękuję...aanula pisze:Liskoliska pisze:
...To ja bardzo szczęśliwa będę jak będę miała patyczki pęcherznicy i kaliny![]()
Ligustra nie... bo M na 100 % nie będzie ciął! A ja nie umiemkup dla M na Walentynki nożyce elektryczne do żywopłotu i nie będzie miał wyjścia
Będziesz miała wtedy piękny żywopłot z każdej roślinki
![]()
pęcherznica i kalina mi sie podobają... a jałowca wsadzę jak zobaczę fotkę smokini

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Eee tam...liska pisze:[...]Ligustra nie... bo M na 100 % nie będzie ciął! A ja nie umiem
Krygujesz się

Trawę skosiłaś kosą, a ligustra nie przytniesz?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
3 dni kosiłam... a ligustra trzeba hmmm niech pomyślę...mam 42 lata więc jakieś .......58 lat! wowbishop pisze:Eee tam...liska pisze:[...]Ligustra nie... bo M na 100 % nie będzie ciął! A ja nie umiem
Krygujesz się![]()
Krzysiu sam widzisz różnicę

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
No, własnie...bishop pisze:Eee tam...liska pisze:[...]Ligustra nie... bo M na 100 % nie będzie ciął! A ja nie umiem
Krygujesz się![]()

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ction.html
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam żywopłot z Ligustru i powiem Wam ,że strzyżenie go nie jest wcale takie łatwe
Nożyce elektryczne też mam ,ale one są dosyć ciężkie ,raczej do męskiej dłoni dostosowane
Dobrze jeśli taki żywopłot nie jest za wysoki i można go ciąć z dołu ,gorzej jeśli z takimi nożycami trzeba wchodzić na drabinę
Ten żywopłot na zdjęciu cudo

Dobrze jeśli taki żywopłot nie jest za wysoki i można go ciąć z dołu ,gorzej jeśli z takimi nożycami trzeba wchodzić na drabinę

Ten żywopłot na zdjęciu cudo

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, może wtrącę coś do dyskusji o żywopłotach, bo mam około 300 m płotu i trochę już obsadziłam. Widzę, że jesteś Ewo zainteresowana mieszanym żywopłotem "bezobsługowym"
Mogę z czystym sumieniem polecić dodanie tawuły Van Houtte - wiosną świeża zieleń jak u śnieguliczki, na przełomie maja i czerwca kwitnie biało na wygiętych w dół gałęziach (wygląda jak fontanna). Inne zalety: łatwo się ukorzenia, liście drobne - nie trzeba ich wygrabiać jesienią, jest sprężysta i nie łamie się, gdy szaleje przy niej duży pies (ligustr był poniszczony, tawuła nie). Mam żywopłot z tawuły na długości około 100 m, nieformowany, zajmuje dość szeroki pas (sadzona 1 m od siatki), wymaga okresowego odnawiania (przecięcia). Generalnie jestem z niego zadowolona, choć jest nieco monotematyczny. Mam i formowane (żywotnik zachodni, ligustr), pielęgnuje je M, dla mnie za wysokie. Sadzę kolejny odcinek - mieszany, wykorzystuję własne sadzonki, "moja" tawuła jest okazalsza niż ze szkółki. Pomyśl też o dereniach, jest duży wybór kolorów liści i pędów, łatwe w uprawie. "Hanki żywopłoty" piękne, ale nie nasz klimat, no bo jak wyglądałby zimą otulony włókniną żywopłot z laurowiśni, albo z zimozielonego ligustra? Widziałam dwa tygodnie temu - styczeń !!! - kwitnący na fioletowo żywopłot z "niewiemczego", ale nie w Polsce. Był wspaniały, ale o takim mogę tylko pomarzyć (chociaż gałązki do ukorzenienia mam
). Nieporadnie raczkuję - zdjęć na razie nie będzie.

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
przesladuje Was EDWARD NOZYCOREKI?
ligustry teraz sa "variatgada" i "dip parple" a nawet "golden ferguson"
.do tego zimozielone
..........własnie mam kilka takich dziwaków i całkiem całkiem
[trzymaja liscie .ide foto]........posadziłam pod kojcem-aresztem dla syberyjskich przestepców i wandali
ale jakos nie widze uroku połaczenia pecherznicy z ligustrem :o .......[ chyba za małe listeczki,albo za drobne? albo co
]
Eve zaszalej naturalnie na koncu tego waskiego prostokata po co? Ci tam wieza z ligustra?
zawsze przed tymi swobodnie rosnacymi krzakalami i igłami mozesz zrobic równy nizszy płotek ze strzyzonego ligusterka
cmokasy

ligustry teraz sa "variatgada" i "dip parple" a nawet "golden ferguson"

ale jakos nie widze uroku połaczenia pecherznicy z ligustrem :o .......[ chyba za małe listeczki,albo za drobne? albo co

Eve zaszalej naturalnie na koncu tego waskiego prostokata po co? Ci tam wieza z ligustra?

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ligustra nie będzie
mimo, że na żywopłoty się nadaje, ale ma być naturalnie (leń jestem - strzyżenie - tyle robić mi się nie chce - ma rosnąć samo i bezobsługowo - no, z jakimiś małymi porządkowymi strzyżonkami
)
Bardzo mi się podobają Wasze rozmowy - taka "burza mózgów i doświadczeń" to fantastyczna pomoc w podejmowaniu decyzji.
Witaj Elsi na Forum - Twoje doświadczenie z żywopłotem i propozycja wykorzystania tawułek - interesujące i na pewno wezmę pod uwagę
Dziękuję.

Bardzo mi się podobają Wasze rozmowy - taka "burza mózgów i doświadczeń" to fantastyczna pomoc w podejmowaniu decyzji.
Witaj Elsi na Forum - Twoje doświadczenie z żywopłotem i propozycja wykorzystania tawułek - interesujące i na pewno wezmę pod uwagę