Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Część Iza! ;:100
Dzięki za wizytę i miłe słowa.
W Twoim ogrodzie jest ślicznie i masz tyle różności, a przy storczyku opadła mi szczęka. No i ciekawa sprawa z tym bunkrem.
Pozdrawiam
Grzesiek :)
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Wtorek ,mrożno pochmurnie i ponuro.Gdzie ta wiosna :?: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie Ido gdzie?! A obiecywałaś mi wczoraj,że będzie ciepło. Wciąż jeszcze zima...

Witaj Grzesiu! Miło,że mnie odwiedziłeś. Dzięki za dobre słowo, ale ślicznie to dopiero pewnie będzie za jakiś czas. Czyżbyś przejrzał I część mojego wątku? Mam nadzieję,że się nie wynudziłeś.

Moniko,Elu,Jacku-cieszę się,że zdjęcie się podoba i poprawiło Wam nastrój.

Danusiu-miło Cie gościć. Ja w zeszłym roku jeszcze w marcu dodatkowo przykrywałam cebulowe przed mrozami, bo zaszalały ze wschodami.

Witaj Urszulo! Cieszę się,że mimo wielu ogrodów na Forum trafiłaś do mnie z wizytą. U Ciebie byłam skuszona podobną nazwą wątku. Mieszkasz w cudownym miejscu!

Wczorajszy wieczór poświęciłam na przeglądaniu i porządkowaniu swoich nasion. Nie wiem jak to się stało,ale naliczyłam ok. 60 torebek. Część z nich to nasiona od Was. Jednak przeważająca część to zapasy z lat poprzednich. Niektóre torebki nawet nie otwarte. Nie mam pojęcia kiedy i gdzie ja to wysieję :!:
Ciągle mi chodzi po głowie projekt białej rabaty. Pewnie będę musiała i tak coś dokupić z nasionek zanim na dobre zagoszczą na niej byliny. Może macie jakieś niezawodne białe kwiaty do zaproponowania?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś to zaszalejesz z nasionkami w tym roku :D będziesz siała i siała :D
A co do białych roślinek, to zależy jaką tę rabatkę planujesz,nie każde będą Ci pasowały, ja napiszę swoje typy :D Niski rododendron i azalie(uwielbiam) ubiorek jest prześliczną roślinką, wiosną cudowne kwiaty, cały rok listki :D ,białe tulipany, różne wysokie i niskie gatunki irysów, krokusy, sasanki, zawilce ogrodowe, róże rabatowe i wielkokwiatowe, clematis na jakiejś podpórce , hiacynty, dyptam , dalie i można dodać jednoroczne- niecierpki, begonie, petunie, pelargonie itp. Mam nadzieję, że z moich ulubieńców coś przypadnie Ci do gustu
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Jestem załamana :!: :cry: Własnie obejrzałam pogode na ten tydzień i do końca tygodnia zapowiadaja minusową temperaturę i śniegi .Więc pytam się ,gdzie ta wiosna :?: :cry:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ida

nie ma :cry: u mnie śnieg i -0,5 :cry:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Izo, do niezawodnych białych kwiatów dodałbym rogownicę kuternowatą, czyściec wełnisty (ma niemal białe liście), złocienie, floksy szydlaste i wiechowate białe, rozwar, naparstnice, zawciąg nadmorski biały, ciemierniki, kocanki, dzwonki brzoskiniolistne..... Wybór jest naprawdę duży :)
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

To ja podam swoje typy: smagliczka, gęsiówka, fiołki białe, przytulia wonna.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Izuniu. Dzięki za wizytę w moim ogródku. Jeszcze nie ma co pokazywać, liczę, że wiosną będzie lepiej i serdecznie zapraszam kiedy tylko masz ochotę. Twój ogród oglądałam jako jeden z pierwszych w grudniu, ale cichcem nie pozostawiając śladu. Również ptaszki podglądałam w bieżacym roku. Piękne fotki. Często zaglądam do różnych ogródków, ale nie wszędzie zostawiam ślad. Dobrze, że jest to forum i człowiek wielu rzeczy się uczy, a przy tym ma inspirację do dalszych działań. Plany na ten rok mam ogromne, a co z tego wyjdzie zobaczymy. U Ciebie wiosna zaczyna się wcześniej niż u mnie. Wrocław, który zawsze był bardzo ciepłym miejscem w kraju, w tym roku jest inny. To u nas były najwyższe mrozy w styczniu. Nie pamiętam takiego stycznia już od dawna. Dziś znów zrobiło się zimno, choć w południe było słonecznie. A teraz jest wstrętny wiatr. Właśnie wróciłam ze spacerku z piesiem i gdyby nie on to bym na pewno nie wyściubiła nosa z domu.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A u mnie halny jak taniec diabłów, deszcz ze śniegiem i spada temperatura.
W przyszłym tygodniu ma być -15 stopni.
Zima wraca - niestety. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Izuś. Wiosennie było przez 1 dzień i znów szaleje zima. Snieg z deszczem na przemian i -1 . Toż to człowieka dobic moze. A tak wiosny juz bardzo sie chce. Moja wiosna na parapetach juz przekwitła, a u Ciebie? Pozdrawiam i miłego dzionka
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

u mnie też deszcz ze śniegiem, chlapa... i strasznie paskudnie

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witajcie!
Wczoraj tak intensywnie myślałam o tej białej rabacie, że za oknem też zrobiło się biało. Jak szłam spać na zewnątrz była regularna zima :cry: Dziś jednak zostały po niej tylko resztki gdzieniegdzie.
Dziękuję wszystkim za białe propozycje.Zapisałam je sobie. O wielu z nich sama myślałam.
Agness niestety krzewy raczej nie wchodzą w rachubę ( bynajmniej na razie), bo rabata będzie tymczasowa. Właściwie jej miejsce w tym roku będzie tymczasowe. Jak będzie nowa altana i stała rabata to oczyscie krzewy będą obowiązkowo.
Witaj Tess! Dawno nie zaglądałaś do mnie - tym bardziej się cieszę,że Cię przywiało.
Masz rację Jacku - wybór jest ogromny. Nawet nie przypuszczałam. Część roślin już posiadam u siebie. Czyli tylko kwestia przeprowadzki... :lol:
Dzięki Magdo- wezmę pod uwagę Twoje typy.
Miło mi Ado. Zaglądaj tak często jak będziesz miała czas i ochotę. Wiem jak to jest - też mamy psa, którego trzeba "wietrzyć" :wink: A co do przyjścia wiosny to myślę,że jednak prędzej będzie u Ciebie.
Grażynko współczuję znów takich mrozów. U mnie nie jest aż tak zimno.
Witaj Gosiu! Moje cebulki niestety też już przekwitły.Ostatni hiacynt chyli się ku "śmierci". Zostały tylko prymulki.
Ula,Ido- u mnie też nieciekawie za oknem.

Od jutra zaczynam sianko! Byłam dziś w ogrodniczym po ziemię i ...nie byłabym sobą gdybym nie kupiła czegoś jeszcze. A mianowicie kupiłam białe frezje pełne i ...tylko się nie śmiejcie ze mnie nasiona białych astrów niskich.
A to moje białe kwiaty z zeszłego roku:

Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Iza! Powoli stajesz się Mistrzynią w projektopwaniu kolaży!

Ten postatni wg mnie jest wprost przepiękny!!! Gratuluję!!!

Jak z katalogu, lub profesjonalnego albumu!
Piękne rośliny miałaś, świetnie dobrane, kontrastowe tło!

Biała rabata będzie u Ciebie niesamowita!
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

białe letnie szaleństwo już całkiem ładnie się prezentuje :)
Właściwie to masz racje, najwyższa pora zacząć myśleć jak będzie wyglądał w tym roku ogródek, moja rodzina się ze mnie śmieje ,że przez moje wiosenne szczeniaki właściwie co roku wymyślam ogródek na nowo..:)...

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”