basow@ pisze:Widzę ,że kupiłaś żółtą rzodkiewkę.Czy już wcześniej ją siałaś?Jak smakuje?
Małgosiu w ubiegłym sezonie wysiewałyśmy żółtą rzodkiewkę, wyśmienita, nawet ostra, lepsza od tych tradycyjnych różowych, polecam
jol_ka pisze:Ala ale Amelka już duża jest!! wycałuj ją od cioci ;)
Duża, już pół mamy ;) Ok, polecenie wykonam za dnia
Jolu, skoro już posiałaś kobeę, chyba niech już tak będzie, chociaż pamiętam jak mama kiedyś grzebała po doniczce i szukała nasion kobei, bo strasznie długo nie wschodziły, i o dziwo znalazła całe

Rok temu chyba kilka nasion też wygrzebywałyśmy i potem na sztorc wciskałyśmy.
judyta pisze:Dziewczyny-pomocy-pokażcie mi palcem tą Aluśkową poświatę Shocked mi już oczy na kołnierzyk wyszły ....no nic nie widzę, oprócz kwiatków
Judyto, jeszcze motylek tam lata ;) A poświaty nie możesz ujrzeć, no co Ty, toż taka jasna ona jest
tulipanka pisze:Widzę oryginalną rzodkiewkę z jasną skórką i czerwonym środkiem. Ja uwielbiam rzodkiewkę i im bardziej paląca tym lepsza.
Żółtą siałam w ubiegłym roku i wzeszła mi lepiej od tych znanych, czerwonych. I nawet robaczki jej za bardzo nie konsumowały.
Fajną gaillardię też zdobyłaś, taką pełną. Jeśli udało by Ci się zebrać z niej nasionka jesienią, to wiesz ...
Wiolu, to białe, to jest rzodkiew, niestety nie rzodkiewka, wg producenta owoce wielkości piłki tenisowej o lekkim orzechowym smaku, zobaczymy co z tego wyrośnie ;) Ale my także wszelkie rzodkiewki uwielbiamy, nawet kiełki są smakowite. Zółtą już miałyśmy, wiosną i jesienią, idealna rzodkiewka
Mam nadzieję, że z gailardią zawiąże nasiona, więc z myślą o Tobie na pewno je zbiorę ;)
A Amelka jeszcze roku nie ma, pod koniec stycznia 10 miesięcy skończyła ;) Już się dzisiaj martwiłyśmy, co też będzie wyprawiać na działce, bo to taki szalej, że nie nadążymy za nią jak zacznie chodzić ;)
Ostatnio stęskniłam się za działką i ją dzisiaj odwiedziłam, ale nadal zima w pełni, wiosny nie widać. Wszystko jest okryte cienką warstwą śniegu. Tylko ptaków jakby więcej, szkoda, że na działkach grasują różne koty i je odstraszają