Ogród nad Oranią

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

...a ta rana wciąż pali jak ogień...

Obrazek
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p

Post »

........................................
Ogród nad Oranią
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p

Post »

No tak.
Może trochę lżejsze tematy...

Zgaduj zgadula - jakiego drzewa jest to kora? Kolorki są naturalne.

Obrazek
Ogród nad Oranią
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To jest kora? A nie tapeta w usteczka? :;230

Te straszliwe maszkarony drzewne faktycznie skłaniały do ciszy... W literaturze fantasy i bajkach/baśniach jest mnóstwo przerażających lasów, budzących grozę. Ty masz taki sad... :shock:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Strasznie wyglądają te poranione drzewa w zbliżeniu! Aż mi ciarki przeszły po plecach...
Dendrologiem nie jestem, ale może to jest topola...?
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p

Post »

Bishopciku! No przeciez lepsze są te usteczka niż ziejące głuchym oddechem bezzębne grymasy drzew.
Ogród nad Oranią
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

piękne miejsce, takie naturalne.. żywe rzeźby tworzone przez naturę.. muszą tworzyć niesamowity klimat tego miejsca, które dodatkowo jeszcze zmieniasz...cudnie

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p

Post »

Witaj Urszulo w Ogrodzie! :lol: To prawda, że dużo naturalności jeszcze jest w tym Ogrodzie. Oczywiście muszę to i owo uporządkować ale faktycznie nie chciałabym pozbawić tego miejsca właśnie takiego klimatu - klimatu swobody i nieobowiązkowych rabat, tak jakby wszystko rosło i wyrosło bez pomocy ludzkiej ręki. Pozdrawiam serdecznie!
Ogród nad Oranią
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p

Post »

Tu.Ja ! :lol: Cieszę się, że zaglądasz! Dziękuję za próbę! Prezentowana kora "w usteczka" to kora orzecha włoskiego. Zupełnie młode drzewka nie będą miały tych pęknięć natomiast im starsze drzewo, tym te pęknięcia będą głębsze i szersze zwłaszcza u nasady pnia. Serdecznie pozdrawiam!
Ogród nad Oranią
Urszula B
500p
500p

Post »

masz rację, ja uwielbiam takie naturalne swobodne miejsca.. wkłada się w nie jakieś elementy a reszta to samo piękno i natura.. staram się tak też robić u siebie.. z różnym skutkiem co prawda:).. ale w końcu kiedyś się uda.. dlatego tak bardzo podziwiam Twój ogród:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Oranio piękne zimowe zdjęcia z dużymi drzewami, przyjemnie się patrzy, ale te następne okaleczone drzewa z bliznami i z pustymi oczodołami są przygnębiające, przypomianają czasem los człowieczy. Twój ogród jest niezwykły i ciekawy.
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p

Post »

Właśnie Irenko! Tak właśnie to widzę w Ogrodzie - prawdę o życiu. Nie tylko wiosnę radosną ale i również ślady po życiu...
Te obrazy siłą rzeczy powoli będą znikać z Ogrodu, lub raczej będą ukryte odradzającym się Ogrodem. Już kilka drzew jest pięknie przygotowanych do wiosny- jak panny, które za chwilę strój panny młodej przyodziewać będą- bo przecież wiosna tuż, tuż i kwiecie się posypie...
Ogród nad Oranią
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p

Post »

I posypało się puchowo- śnieżyście! Ech, więc jednak trochę zimowych zdjęć z Ogrodu.

Słoneczniki i reszta...Ogród znów zmroziło!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uff!!!
Ogród nad Oranią
Urszula B
500p
500p

Post »

u Ciebie śnieżycie, a u mnie chlapa.. od rana pada deszcz ze śniegiem..fajnie wyglądają te słoneczniki ...na początku to raczej mi się z ostami skojarzyło.. gapa jestem:)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p

Post »

No co Ty, Ula!
:lol: To miejsce, ten widok na pagórek i drzewa sąsiedniego, opuszczonego ogrodu nazywam Oknem Ogrodu, więc może faktycznie nie są to słoneczniki tylko... Oczy Ogrodu?
Ogród nad Oranią
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”