Ogródek brunetki...cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Ido na allegro jest tego sporo........podpowiem Ci że ja kupuje w Benex ....i jestem zadowolona . Już kilka razy u nich brałam ...mają przystępne ceny i w ogóle solidna firma

Aha znalazłam u mnie wiosne , zaczęły się pokazywać tulipany , krokusy , żonkile czosnki ozdobne no i hortensja ma piękne pąki ......

a i sąsiadka obiecała mi irysy , 3 kolory ale muszą podrosnąć :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Benka też polecam, na jesieni w ramach reklamacji przysłał więcej cebul niż chciałam....bardzo solidna firma
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

brunetka2 pisze:Ido na allegro jest tego sporo........podpowiem Ci że ja kupuje w Benex ....i jestem zadowolona . Już kilka razy u nich brałam ...mają przystępne ceny i w ogóle solidna firma

Aha znalazłam u mnie wiosne , zaczęły się pokazywać tulipany , krokusy , żonkile czosnki ozdobne no i hortensja ma piękne pąki ......

a i sąsiadka obiecała mi irysy , 3 kolory ale muszą podrosnąć :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ładne zakupy!!! Proszę, zrób zdjęcie roślin, jak przyjdą. Ciekawa jestem wielkości. Jeszcze nie zamawiałam u tego sprzedawcy.
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Oczywiscie Ewo że pokaże ..........
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renatko...nie mam żadnych irysów ani irysków...tu na forum dopiero dostrzegłam ich piękno. Powiedz mi czy posadzone wiosną, zakwitną jeszcze tego samego roku?. :lol:
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Zeniu moja sąsiadka ma ich mnóstwo ..........bardzo jej sie rozrosły i chce nadmiar usunąc .......ale dopiero zaczęły wyłazić z ziemi , jak jeszcze trochę podrosną to podzieli kłacza i mam nadzieje ze jeszcze tej wiosny zakwitną

Ja kupiłam dwa lata temu dwie cebule irysów i po wsadzeniu wiosną jedna wypuściła zielone liście ale niestety nie zakwitła. Nie zakwitła również w tamtym roku .....nie wiem dlaczego .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Renatko...dzięki za odpowiedż. Tak też myślałam że może w przyszłym sezonie dopiero. A te cebulki twoje?...może już ich nie ma?. :lol:
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Jedna jest na pewno .....jesienią przesadziłam w inne miejsce , może jej sie polepszy i zacznie kwitnąc :o :o
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Witaj Renato!
Zwiedziłam ponownie Twój ogródek i jestem pod wrażeniem tempa jakie sobie narzuciłaś. O rany jak szybko i jak dużo w nim zmieniasz. :D
Piękne rośliny sprowadzasz, śliczne rabaty tworzysz ... no super :D

Nie tnij swojej hortensji, w żadnym razie.
To odmiana,która pąki kwiatowe zawiązała ubiegłego lata,jeśli ja przytniesz nie będzie absolutnie kwitła.
Daj jej w marcu dużą garść Azofoski ,podsyp kwaśnym torfem i kompostem i stosuj nawóż do roślin kwitnących ,może to być specjalistyczny do hortensji lub nawet do róż.
Ostatnie nawożenie możesz zastosować w końcu lipca ,nie później , krzew musi mieć czas przed zimą na zdrewnienie pędów.
Na zimę nie musisz jej okrywać, zasyp jedynie kompostem ,torfem czy czymkolwiek u podstawy. To wystarcza w naszym rejonie.
Robię tak od zawsze a hortensje mam raczej udane.

Pozdrawiam :D
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Witaj KARO!!!!!!
dziękuje za odwidziny i bardzo cenne rady
Jeżeli chodzi po chortensje to właściwie przesadziłam ją jesienią dlatego że rosła chyba w za bardzo zacienionym miejscu i rosła jak dla mnie zbyt wolno . Mam nadzieje że w tym roku ruszy pełną parą tym bardziej że ma bardzo dużo rozwinietych pąków , żeby tylko mróz ją oszczędził
x-d-a

Post »

Renatko, dzięki za odwiedziny w moim ogrodzie. Ja w ramach rewanżu odwiedziłam Twój i jestem pod wrażeniem. Będę wpadać częściej i -mam nadzieję - wymieniać się radmi i doświadczeniem. Pozdrawiam
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Dala zapraszam do mojego ogrodu
wpadaj kiedy tylko Ci się zachce
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Może ktos mi doradzi
Czy z oderwanej gałazki oleandra da sie zrobić sadzonkę??
Gdzybym włożyła do wody wypuści korzonki??
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

zachwycające miejsce.. a skalniak cudo, pewnie się powtarzam, ale naprawdę bardzo oryginalnie wykonany a efekt końcowy fantastyczny

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Renatko, zwiedziłam dziś cały Twój ogród i jestem zachwycona, tak dużo pięknych roślin , śliczne rabaty i skalniaczek :D super :!: A oleandra, myślę, że może lepiej włożyć w ukorzeniacz i do ziemi.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”