Róże w moim ogrodzie
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko znalazłam w encyklopedii róż Mieszaniec herbatni hodowli Hansa Jurgena Eversa z roku 2003. Kolejna kreacji Eversa po floribundzie Mariatheresia świadomie nawiązująca do modnych w świecie trendów “starodawnych róż”. Kwiaty w kolorze niespokojnego różu ciemniejsze na końcach płatków. Kwiaty o mocnym zapachu i znacznych rozmiarach.

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu zaraz zerknę na awatarek Oliwki
,ładna ta którą teraz pokazałaś,nie mam takich pełnych róż,czyli wiem co będę szukać
Lucynko dzięki za podpowiedź,na etykietce albo była pomyłka,albo nie wyraźnie napisane,że źle spisałam,zaraz poprawię,bo to ta róża ,którą pokazałaś
.Przez tę pomyłkę nie mogłam może jej znaleźć w necie 
Mario ja nie przykrywałam żadnych róż,przykryte lekko mam tylko zeszłoroczne nasadzenia ,czyli jesienią posadzone.Myślę,że nie ma potrzeby odkrywać jeśli je okryłaś,tym bardziej,że jeszcze zimę zapowiadają.

Lucynko dzięki za podpowiedź,na etykietce albo była pomyłka,albo nie wyraźnie napisane,że źle spisałam,zaraz poprawię,bo to ta róża ,którą pokazałaś

Mario ja nie przykrywałam żadnych róż,przykryte lekko mam tylko zeszłoroczne nasadzenia ,czyli jesienią posadzone.Myślę,że nie ma potrzeby odkrywać jeśli je okryłaś,tym bardziej,że jeszcze zimę zapowiadają.
- Grandiflora
- Od: 21 paź 2008, o 15:02
Ja nie mam aż tak wprawnego oka, żeby to ocenić, co nie zmienia faktu, że Twoje róże Halinko są przepiękne i oglądanie tych zdjęć to balsam na moją skołataną zimą duszę.
Uwielbiam róże, choć są kapryśne i wymagające i mam ich trochę w ogrodzie, ale z przyjemnością będę wpadać do profesjonalistki, żeby się dokształcić.
Pozdrawiam serdecznie
Uwielbiam róże, choć są kapryśne i wymagające i mam ich trochę w ogrodzie, ale z przyjemnością będę wpadać do profesjonalistki, żeby się dokształcić.
Pozdrawiam serdecznie
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Dalo dzięki,że wpadłaś obejrzeć moje róże,ale to ja od Ciebie mogę się uczyć,ze mnie żadna profesjonalistka.Chociaż muszę stwierdzić,że aż tak wielkich problemów to moje róże nie sprawiają i wcale się z nimi nie pieszczę
.
Zapraszam już na następny pokaz róż,mam nadzieją,że w tym roku będą ładnie kwitły

Zapraszam już na następny pokaz róż,mam nadzieją,że w tym roku będą ładnie kwitły