Ewuś kolejne piękne kwiaty , widzę ,że masz szachownicę , ja też mam wielką ochotę ją sobie sprawić i to w kilku odmianach, poniewaz bardzo mi się podobają, są niesamowicie urokliwe Szukałam nawet na all. i widziałam 3 różne- bardzo fajne
AGNESS
masz rację! są urokliwe i oryginalne. Te kupiłam w OBI. Trochę rozczarowały mnie jej rozmiary, oczekiwałam wyższych łodyg, mają ok 20 cm. No cóż i tak je lubię
Mam jeszcze chęć na szachownicę perską!!! jest cudna! masz ją może u siebie? albo widziałaś u kogoś jak rośnie i jak znosi nasz klimat?
Dziewczyny! Witam od samego rana! Spać nie mogę przez te kwiatki
Szachownica perska! Ach! Piękność.
Jak większość cebulowych kwitnących wiosna, sadzi się ją na początku jesieni, więc musimy wstrzymać się z kupnem do sierpnia . Jesienią widziałam piękne dorodne cebule tej szachownicy we Wrocławiu, ale odstraszyła mnie cena. Jednak w tym roku się skuszę . Kwiat jest imponujący! Wyczytałam, że na pędzie może rosnąć nawet do 50 kwiatów!!!
Tymczasem biegnijmy po: dalie, liliowce i hosty!!! Sklepy już zaczęły nas kusić ofertami Dzisiaj wybieram się na zakupy. Oj, będzie się działo!!!
Śliczny ogród i rośliny, a róże niesamowite (zajrzałem również do drugiego wątku).
Widzę również, że lista zakupów bardzo długa, no i faktycznie brak Ci jeszcze kokoryczki