Iduś witaj. Dziekuje za info w sprawie pomidorków. Co do folii - to oczywiście jak najbardziej zamierzam sobie taki namiot postawić, ale najpierw muszę rozebrać starż budkę, bo z niej chcę wykorzystać deski. Ale w planie miałam to juz od jesieni i bardzo chcę mieć tam swoje własne pomidorki.
Pozdrawiam -buziaki :P
Wiem Iduś, u mnie dzisiaj "gorąc"-jest naprawdę ciepło. Ja wczoraj z niecierpliwości poleciałam bielic drzewka. Nie wiem czy można, ale to ja już taka w gorącej wodzie kąpana.
Jutro jak pogoda dopisze to od rana zajme się budą.
Pozdrówka :P
GORĄCO Giga .Jak podchoduję pomidorki to wyślę parę krzaczków ,albo sama po nie przyjedziesz.Ja też jestem w gorącej wodzie kąpana .sama siałam na ostatni dzień stycznia w folii :roll:Nie kurcze nie przyjedziesz ,bo ta Legnica ciut za daleko.Aż zobaczę na mapie .
Kochana nie rób sobie kłopotu. Ja wyhoduje sama i z przyjemnościa będę Ci pokazywała fotki z ich wzrostu. To juz niedługo zaczynam siać i z ochota będę Cię prosiła o jakieś rady jak coś. :P A Legnica obok Wrocka-60km.
No trochę przy daleko .Dobra giga hoduj ,a ja w miare swoich możliwości pomogę .może nowa odmianę pomidora nazwiesz moim imieniem A jaka radocha jest z jedzenia ,a jak one pachną ....Rozmarzyłam się .....
Dzisiaj wysieje partie papryki ,bo ona dłużej wschodzi ,a za tydzień pomidory bo już mi sie znudziło to czekanie .Jeszcze 12 min i ide do domu i mam wolne ,bo ja jestem w pracy i tak sobie zaglądam na fora ...
Ida. Przyznam, że zabiłaś mi ćwieka z tym fasolnikiem. Poczytałem troszkę i przyznam, że to ciekawa roślinka. Jak możesz to napisz czy to można bez problemu kupić nasionka i jak to prowadziłaś. Bo to podobno rośnie do wysokości 5-6m??
Zbyszku normalnie można kupić na allegro .Takie wysokie to u mnie nie urosło .Posadziłam fasolnik w folii od północnej strony i rósł sobie z pomidorkami .aż do jesieni .Uprawia się jak fasole pnąca ,tylko lepiej smakuje.Jak znajdę w zamrażarce i się rozmrozi to zrobie fotkę i podeślę .To nie jest drogie więc nie zbierałam nasion.popytaj w sklepach ogrodniczych.
ida74 pisze:Dzisiaj wysieje partie papryki ,bo ona dłużej wschodzi ,a za tydzień pomidory bo już mi się znudziło to czekanie .Jeszcze 12 min i ide do domu i mam wolne ,bo ja jestem w pracy i tak sobie zaglądam na fora ...
Ida fajną masz pracę . O której będziesz u mnie?
Genia