Mój ogród - mariasen cz.1
- zanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Firletka to to nie jest
Mam i pojedynczą i pełną - kwiatki kolor mają taki jaskrawy jak firletka, ale budowę inną, właśnie bardziej do goździków podobną (przyjrzałam się dokładnie zdjęciu powiększonemu, w fotosiku).
Swoją drogą też mam kilka NN (na zasadzie od sąsiadki, która dostała od znajomej znajomej z Anglii...
)

Swoją drogą też mam kilka NN (na zasadzie od sąsiadki, która dostała od znajomej znajomej z Anglii...

- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale ładne białe
Ta pierwsza roślinka przedziwna...bez środeczka?
a na drugim zdjęciu to nie będzie marzanka wonna? Chociaż jeżeli to jej listki z boku - to nie pasuje...
Moich NN-ów zdjęć nie mam. W sezonie nadrobię
Kurczę, Majko, Purple Haze z Twoje listy stoi mi cały czas przed oczami... muszę na wiosnę się zaopatrzyć
Powiedz mi jeszcze, jako że masz obie: Marylin Monroe i Clovelly różnią się od siebie, czy są bardzo podobne - bo i jedną i drugą chcę mieć, ale na netowych zdjęciach podobne są, takie same pięknie falbaniaste....

Ta pierwsza roślinka przedziwna...bez środeczka?
a na drugim zdjęciu to nie będzie marzanka wonna? Chociaż jeżeli to jej listki z boku - to nie pasuje...
Moich NN-ów zdjęć nie mam. W sezonie nadrobię

Kurczę, Majko, Purple Haze z Twoje listy stoi mi cały czas przed oczami... muszę na wiosnę się zaopatrzyć

Powiedz mi jeszcze, jako że masz obie: Marylin Monroe i Clovelly różnią się od siebie, czy są bardzo podobne - bo i jedną i drugą chcę mieć, ale na netowych zdjęciach podobne są, takie same pięknie falbaniaste....
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, one są zupełnie inne, Clovelly wolniej rośnie, przynajmniej u mnie, ma inny kształt liści. Do Marlin Monroe bardziej podobna jest Grand Slam, drugie zdjęcie, chociaż jest większa.

Marlin Monroe zupełnie mnie oczarowała chociaż to młoda hosta,

Jesienią posadziłam Marlin Monroe i Grand Slam obok siebie bo chyba będą ładnie wyglądały razem.
Purple Haze mam od jesieni i dopiero w tym roku będę mogła coś o niej powiedzieć ale naprawdę liście są fioletowe.

Marlin Monroe zupełnie mnie oczarowała chociaż to młoda hosta,

Jesienią posadziłam Marlin Monroe i Grand Slam obok siebie bo chyba będą ładnie wyglądały razem.
Purple Haze mam od jesieni i dopiero w tym roku będę mogła coś o niej powiedzieć ale naprawdę liście są fioletowe.