Przedstawiam trochę wiosny w moim ogrodzie
prymulka
azalie prowadzone na pniu
lubin
wilczomlecz
piwonia
miłek wiosenny,Bogusiu twój taki tez będzie.
ułudka wiosenna
Halinko przepiękną wiosnę pokazałaś, azalie pięknie wyglądają tak prowadzone na pniu, i mają przepiękny kolor- taki intensywny a miłek niesamowity, zakochałam się w nim ( i jeszcze kilku roślinkach )będąc na forum, i muszę koniecznie sobie takiego sprawić już nawet widziałam na allegro, ale jeszcze troszkę czekam z zamawianiem
Wiosną rzeczywiście zapachniało!Czy ten wilczomlecz jest zimozieony?może znasz odmianę?Ja mam purpurowego Efanthia(nie jestem pewna pisowni).Miłek też cudo,do azalii tylko wzdychać.
Halinko , przyszła paczuszka od Ciebie .
Serdecznie dziękuję i pisz , czym mam się odwdzięczyć Jeśli dobrze zapamiętałam ,to ma być coś niebieskie Napisz jeszcze raz , bo skasowały mi się wszystkie wiadomości na pw . Teraz już zapisze w notesiku .
Witaj Halinko ale pięknie u Ciebie podoba mi się miłek Twój ja nie mogę dochować się większej kępki bo co roku go dzielę i wydaję 2 lata temu prawie straciłam go na zawsze
Genia
Halinko! - przeszłam przez Twój rewelacyjny mini ogródek z zapartym tchem,bardzo piękne aranżacje roślinne mnie po prostu urzekły. Twoja determinacja w piętrowych nasadzeniach!!!godne najwyższego uznania!!!PODZIWIAM!!! ;
pozdrawiam.
Maria. ;:6
Halinko, ale masz fajny awatarek
No i sliczne zdjęcia! Jak wspaniale kwitła Ci piwonia! A wilczomlecz jaki cudny! I miłek!Zresztą wszystko u Ciebie rośnie bujnie i zdrowo, ze tylko zazdrościć można
Ciekawa jestem, jakie to zmiany chcesz w tym roku wprowadzić
Geniu dziękuję za odwiedziny Miłek jest bardzo piękną roślinką i pod ochroną. Miłka się nie dzieli bo go stracisz ma bardzo kruche kożenie i nie lubi dzielenia i przeważanie po podziałe ginie,J a miałam dwie kępki i jedną musiałam przesadzic bo robiłam inną kompozycję z rabaty i dzięki temu dostała moja koleżanka z forum Bogusia. Miłka rozmnaża się z nasion ale też jest trudne, bo nasiona długo kiełkują wychodzą nawet po dwóch latach- tak czytałam.
Izuniu zamierzam zrobić malutką kaskadę opartą na skalniaku mam już wykonane korytka odpływowe do wody3 szt, ale nie wiem jak sprawdzi się mój szalony pomysł.