Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kwiatuszek mozaikowatego Phalaenopsis już się otworzył, jeszcze jest nieduży, ale powinien się trochę powiększyć. jak pozostałe nie odpadną to się rozwiną i będzie cudnie kwitł. niektóre kwiatki będą pewnie warżką do góry, bo pąki są tak ustawione, jakby "przytulone" do pędu. pęd pomarańczowego rośnie szybko, już ma ze 3 cm. pędzik Mini marka rośnie wolniej, ale mam nadzieję, że tym razem zakwitnie. martwię się o mojego białego w bordowe ciapki, na 2 liściach ma brzydkie plamy. roślina ma piękne korzenie i sztywne, ładne liście, ale boję się, że uschnie. nie chcę go stracić. coś nie tak jest też z takim dużym ciemnorózowym, zwiędł mu 3. liść od dołu, ale pozostałe liście na razie są ok. może mu się woda dostała przy podlewaniu, ale łodyga, z której wyrastają liście, jeszcze nie jest miękka. oby mi nie uschły te Phalaenopsisy. każda strata storczyka jest bardzo przykra. niektóre Phalaenopsis przedłużają pędy.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa
znika tylko tym, co mają połączoną kartę z rysunkiem i co mają na karcie napisany swój nick. ci, co nie mają na karcie nicku mogą zmieniać avatary kiedy chcą. tego co mam obecnie przed chwilą wycięłam z fotki Phalaenopsisa i wkleiłam sobie.Tulipan998 pisze:Ogladam i oglądam póki mogę , bo fotosik szaleje i fotki usuna....
. widzę nowy avatarek :P b. ładny
. Ale dziwne bo zazwyczaj jak się zmienia avatarka to złota karta znika.........
a mi może fotek nie usuną, bo nie przekroczyłam limitu, moje fotki zajmują ok. 17% tego 1 GB. ale to by było chamstwo, gdyby pousuwali. nie mogłabym już wklejać fotek. teraz jest fajnie, mogę wklejać bezpośrednio z forum, klikając na "kliknij by dodać zdjęcie do postu", a że lubię iść na łatwiznę to z tego korzystam, nie chce mi się linkować na innych stronach i potem wklejać linki na forum. jak np. chcę coś zalinkować na imageshacku to musze czekać aż się załaduje i pokaże się link.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Oooo.... , no tak... nie raz jak przeglądam profile to widze , że niektórzy maja z avatarkiem...Storczykowa pisze:znika tylko tym, co mają połączoną kartę z rysunkiem i co mają na karcie napisany swój nick. ci, co nie mają na karcie nicku mogą zmieniać avatary kiedy chcą. tego co mam obecnie przed chwilą wycięłam z fotki Phalaenopsisa i wkleiłam sobie.Tulipan998 pisze:Ogladam i oglądam póki mogę , bo fotosik szaleje i fotki usuna....
. Ale dziwne bo zazwyczaj jak się zmienia avatarka to złota karta znika.........

A no rzeczywiście , tobie nie usuna , ale lepiej założyć drógie kąto , albo z czego innnego korzystać , bo jak bedziesz z tego korzystac to transfery wzrosna i jak nie będziesz płacic to usuną....

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- Storczykowa
jak mi braknie miejsca to załozę drugie konto. ale ten 1 GB jest chyba na miesiąc. jakby co mogę linkować na innych stronach, ale najlepiej wkleja mi się przez forum, klikając "kliknij by dodać zdjęcie do postu". nawet jak mi się usuną z fotosika, mam je przecież zapisane na kompie. ale nie wklejam aż tak dużo zdjęć jak niektórzy, to może mi starczy miejsca (piszę i wklejam zdj. tylko w dziale storczykowym, a ty i dużo innych umieszczacie zdjęcia w wątkach ogrodowych).Tulipan998 pisze:Oooo.... , no tak... nie raz jak przeglądam profile to widzę , że niektórzy maja z avatarkiem...Storczykowa pisze:znika tylko tym, co mają połączoną kartę z rysunkiem i co mają na karcie napisany swój nick. ci, co nie mają na karcie nicku mogą zmieniać avatary kiedy chcą. tego co mam obecnie przed chwilą wycięłam z fotki Phalaenopsisa i wkleiłam sobie.Tulipan998 pisze:Ogladam i oglądam póki mogę , bo fotosik szaleje i fotki usuna....
.
A no rzeczywiście , tobie nie usuna , ale lepiej założyć drógie kąto , albo z czego innnego korzystać , bo jak bedziesz z tego korzystac to transfery wzrosna i jak nie będziesz płacic to usuną.....
- Storczykowa
- Storczykowa
no ten różowy jest cudowny, może dlatego, że jest oryginalny i ma nakrapiane liście (a większość Phal. ma jednolite). nawet jak przekwitnie i tak będzie cudny.
a kilkanaście kwitnących to nie jest tak źle. część z nich to moje własne kwitnienia. ciemnoróżowy, o duzych kwiatkach (keiki, który wyrósł kiedyś przy 1 z moich Phal. gdy tamten stracił stożek wzrostu) otworzył 3. kwiatka. może jeszcze w tym tygodniu zrobię mu fotkę. jest cudny. trzeci pędzik pomarańczowo-zielonego rośnie bardzo szybko. biały, co miał tyle kwiatów, przekwitł niedawno, ale puszcza pąki. 1 z jego kwiatów chyba się zapylił, kiedyś włożyłam tam pyłek z przekwitniętego kwiatka tego nowego pachnącego.
a kilkanaście kwitnących to nie jest tak źle. część z nich to moje własne kwitnienia. ciemnoróżowy, o duzych kwiatkach (keiki, który wyrósł kiedyś przy 1 z moich Phal. gdy tamten stracił stożek wzrostu) otworzył 3. kwiatka. może jeszcze w tym tygodniu zrobię mu fotkę. jest cudny. trzeci pędzik pomarańczowo-zielonego rośnie bardzo szybko. biały, co miał tyle kwiatów, przekwitł niedawno, ale puszcza pąki. 1 z jego kwiatów chyba się zapylił, kiedyś włożyłam tam pyłek z przekwitniętego kwiatka tego nowego pachnącego.
- Storczykowa
- Storczykowa
cieszę się 
ten na pierwszych 2 fotkach to ten, któremu robiłam fotkę kilka dni temu gdy się rozwinął. cieszę się, że ten pędzik zakwitł. on źle wyrósł i złamał się, ale puścił odgałęzienie z węzła na kawałku pędzika i teraz ma pąki. pąki są źle ustawione, więc żeby zrobić fotkę temu kwiatkowi musiałam go odgiąć i trzymać ręką, bo normalnie jest zwrócony warżką i ładniejszą stroną płatków do góry, do pędu i pęd go zasłania. niektóre będą normalnie, inne całkiem do góry nogami. ale całe szczęscie płatki mają normalny kształt i są ładne.

ten na pierwszych 2 fotkach to ten, któremu robiłam fotkę kilka dni temu gdy się rozwinął. cieszę się, że ten pędzik zakwitł. on źle wyrósł i złamał się, ale puścił odgałęzienie z węzła na kawałku pędzika i teraz ma pąki. pąki są źle ustawione, więc żeby zrobić fotkę temu kwiatkowi musiałam go odgiąć i trzymać ręką, bo normalnie jest zwrócony warżką i ładniejszą stroną płatków do góry, do pędu i pęd go zasłania. niektóre będą normalnie, inne całkiem do góry nogami. ale całe szczęscie płatki mają normalny kształt i są ładne.
- Storczykowa
- Storczykowa