U Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mi też niektóre nie chcą się otwierać...ale to chyba dlatego, że na Fotosie b...l się zrobił :roll: i jest niedziela-wolny dzień ludkowie siedzą przy kompach-myślę. Chyba go z leksia przytkało :roll:
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

E tam, to nie powód do zmartwień - fotos nie jest jedyny, na szczęście.
Judyta, a Ty kiedy się do mnie wybierzesz - od czwartku jestem do dyspozycji i czekam na Ciebie.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś myślę, że za tydzień.będzie dobrze :wink: Wrzuć rachunki na PW.
A Ty dalej taka zapracowana ? Ale sałatkę wysiałaś :?: :wink:
Ja się jeszcze do tunelu nie wybrałam-wszystko w poprzek i na dodatek wróciła zima :evil:
saaga
500p
500p

Post »

Sałatę posiałam w doniczce. Pierwszy raz tak robiłam, ale może coś się uda z tak robionej rozsady. Na działkę się wybierałam w sobotę, ale śnieg mi przeszkodził. Podobno od połowy tygodnia znowu ma być ciepło, to może zrealizuję swoje plany z sianiem rzodkiewki :wink:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja sałatę do doniczki na rozsadę siałam w ubiegłym roku. Potem pikowałam do tunelu. Uznałam , że więcej nie będę się już bawić.Nie hartowałam jej-więc dość długo stała w miejscu. Była nieco wcześniej niż siana później bezpośrednio w tunelu. W tym roku nieco wcześniej poświęcam na rzecz miejsca na parapecie :D
saaga
500p
500p

Post »

Masz rację, pomiędzy parapetem a tunelem spora różnica temperatur i może trochę "chorować". Posypię nasionka razem z rzodkiewką, a na niewielkich blokowych parapetach zostanie miejsce na inne rzeczy.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś zobacz jakie cudne kwiaty i inne warzywka. A mak piwoniowy rewelacja!!!

http://www.franchi-sementi.pl/index.php?cPath=29_45
saaga
500p
500p

Post »

Ożesz Judyta, po co Ty mi tego linka dałaś :!: Ja już nie mam miejsca, a tyle tu fajnych rzeczy. Nic nie kupię :wink: albo rewolucję na działce zrobię :!:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak czułam, że tak zareagujesz :;230
Cudności...ale ja jakoś nie dopatrzyłam tam kosztów wysyłki :oops: ślepota jestem :roll:
Rób Aguś rewolucję na działce :lol: , a ja się zaopiekuję niechcianymi z Twojej kolekcji ;:214 :;230 ;:224
A przyznaj się, co tam zwróciło Twą uwagę, co się spodobało?
saaga
500p
500p

Post »

No najbardziej bym miała ochotę na astry kalifornijskie oraz goździk brodaty pełny i nicejski. Nasion tej firmy nie widziałam w naszych sklepikach, chociaż podobno mają już "pełną ofertę" wiosenną. Niestety skromnie ona wygląda.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eee tam pełną mają..tylko tak mówią, żeby ludkowie kupowali to, co jest w tej chwili-jeszcze nie sezon-a handel ogrodniczy musi się jakoś kręcić :wink:

Kiedy Aguś zasadzisz kanny?
Ja się zastanawiam, czy nie wyciągnąć ich na tydzień z piwnicy do ciepełka i po tym czasie zasadzić w doniczki ;:24

A może namówię Cię do wstawienia fotek swych dalii, :wink:
saaga
500p
500p

Post »

Kanny to tak na początku marca do doniczek w domu wysadzam, a potem na działce w połowie maja, już baaaaaardzo wyrośnięte. Jak tak robię, to zawsze kwitną.
Ostatniej wiosny kupiłam trochę późno jedną i posadziłam od razu bulwę na działce - niestety zakwitła późno i niewiele kwiatów miała.
Na All.. niedawno dokupiłam sobie jeszcze trzy odmiany, ale sprzedający będzie wysyłam dopiero w połowie marca.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to ja z tymi kannami chyba wyskakuje za wcześnie, potem klnę, że wszędzie stoją doniczki, moze jeszcze trochę wytrzymam, bo już tak mnie nosi, że lepiej nie mówić.

Mnie korcą pomidory-nasiona z all..polecane przez Idę

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=48

tanie nie są.... ;:24, ale bardzo je zachwala i namawia. :roll:
saaga
500p
500p

Post »

Ja w tamtym roku miałam Malinowe i Słonka. Za malinowymi nie przepadam - za słodkie jak dla mnie, natomiast Słonka okazała się całkiem dobra, owoce może niezbyt wielkie, za to bardzo dużo ich było, no i co najważniejsze zaraza ich się nie czepiała.
Wcześniej sadzonki pomidorów kupowałam, ale przeważnie okazywało się, że wyrastało z nich coś zupełnie innego niż miało być, więc teraz sama robie rozsadę. A sadzę ogromne ilości, heheh, jakieś 20 sztuk. Z tego jeszcze część owoców rozdaję znajomym, a i do słoików trochę trafia na soki, leczo i sałatki.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie przejrzałam zapasy nasion pomidorów o ogórków z ubiegłego roku.
Choć kuszą nowe odmiany pozostanę przy zapasach i wysieję te, które mam. Z drobnych: POKUSA i MASKOTKA, a normalne to:HARNAŚ, MALINOWY OŻAROWSKI, JAWOR. W ubiegłym roku szukałam BAWOLEGO SERCA, ale nie spotkałam nasion i kupiłam sadzonki- nie byłam z nich zadowolona, bo bardziej były w typie malinowych niż bawolego.
Nie miałam problemu z zarazą, miałam natomiast ogromny problem ze zgorzelą siewek :cry:
Może w tym roku na czas zaradzę jakimś opryskiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”