Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ma przepiękny kolor i ta ilość pędów i kwiatów :shock: nie dziwię się że to Twój ulubieniec :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne te Twoje storczyki ,już nawet nie chce pytać ile cała kolekcja kosztowała :?: :roll:
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiuobejrzałam twoje kwitnące śliczności.
Przepiękne masz storczyki i widzę, że kolekcja się powiększa.
Z każdym dniem jesteśmy coraz bardziej wybredni co do kształtu i kolorków kwiatuszków. Te kolory, które cieszyły nas rok temu - teraz nawet nie zwracamy na nie wielkiej uwagi - ciągle szukamy coś nowego. :lol:
Czy ty też tak masz?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Kilka zdjęć kwiatów, które otworzyły się na nowych pędach :D

Obrazek
widziałam podobnego ostatnio w kwiaciarni; nie mogłam go wtedy jednak kupić. ale zamierzam kiedyś dołączyć takiego do kolekcji :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Jestem zafascynowana Twoją kolekcją storczyków!!! Są piękne, jak Ty to robisz? Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o storczyki, nigdy nie kupowałam tych kwiatów, bo myślałam ,że są trudne do pielęgnacji w domu.W ubiegłym roku dostałam na imieniny i kwiaty kwitły bardzo długo, miałam go teraz wyrzucic, ale odstawiłam jeszcze na górną półkę i teraz patrzę, że wypuszcza pęd kwiatowy? chyba zakwitnie? Cieszę się ogromnie. Czy powinnam , go jakoś nawozic? Pozdrawiam cieplutko. Grażyna
grazka_j - mój ogród
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Mala_MI pisze:
AGNESS pisze:Kilka zdjęć kwiatów, które otworzyły się na nowych pędach :D

Obrazek
widziałam podobnego ostatnio w kwiaciarni; nie mogłam go wtedy jednak kupić. ale zamierzam kiedyś dołączyć takiego do kolekcji :)
ja też. jakbym to ja go spotkała nie wahałabym się ani chwili. już prawie rok o nim marzę (odkąd dołączyłam na to forum) i nie umiem go spotkać. nigdzie ich nie ma. a ja jestem bardzo niecierpliwa i im szybciej go zdobędę tym lepiej. a wszyscy jak na złość kupują sobie takie i wstawiają ich fotki, a ja jestem zazdrosna i smutna, że nie mam takiego i nie będę mieć.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Arielku, Asiu,dziękuję bardzo :D
Iduś, ja też nie chcę myśleć o kosztach, tym bardziej, że większość kupowana w kwiaciarni, ale jak ktoś jest zakręcony to i o kosztach nie bardzo myśli, tym bardziej, że to jest wszystko rozciągnięte w czasie :D
Reniu, mnie najbardziej cieszy nowy pęd, który u mnie urósł i zakwitł, wtedy nie mogę napatrzeć się, i cieszę się z każdego rozwijającego się pąka.
Mała Mi jeśli jeszcze kiedyś takiego trafisz,to kup, bo jest naprawdę śliczny, ja już nie mogłam się doczekać kiedy pęd urośnie , dojrzeją i zakwitną pąki, i ani jednego nie stracił :D
Grażynko, całe szczęście,że nie wyrzuciłaś swojego storczyka, jeśli wypuszcza pęd, to ucieszy Cię znowu swoimi kwiatami :D Postaw go na jasnym miejscu, najlepiej na parapecie, podlewaj przez namaczanie doniczki w wodzie z 1/4 dawki nawozu do storczyków, wtedy gdy korzenie zrobią się srebrne, tzn. co ok 10-12 dni.iI tak przez 3 podlewania, a 4 samą wodą.
Dusiu nie smuć się, na pewno w końcu spotkasz takiego z mazami, i wtedy będziesz cieszyć się jeszcze bardziej , niż gdybyś spotkała go bez problemu :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu nie smuć się, na pewno w końcu spotkasz takiego z mazami, i wtedy będziesz cieszyć się jeszcze bardziej , niż gdybyś spotkała go bez problemu
nie spotkam, bo nie jeżdżę do sklepów. gdybym mogła, to bym jeździła, ale nie mam jak. na wystawie na 99% go nie będzie. nigdy mi się nie uda.
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Wielkie dzięki. Jutro pójdę kupic nawóz i będę zdawała relację jakie są efekty. Jak zakwitnie zrobię zdjęcie. ;:12 Serdeczne pozdrowienia.
grazka_j - mój ogród
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Oj Agnes, Agnes - powiem tylko WOW! Ten biały z różowymi maźnięciami jest i w mojej kolekcji, czekam aż zakwitnie powtórnie, bo kupiłam go z 2 przekwitającymi kwiatami. :lol:
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne, piękne cuda :D
A ten biały z różowymi żyłkami jest obłędny. :shock:
Gratuluję takich kwitnień :D
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Obrazek
ariel pisze:Świetnie wygląda, lubię długie i rozgałęzione pędy :) Wtedy storczyk wygląda najkorzystniej :D
Zgadzam się w 100% ;:215, a do tego kwiaty z żółtym ... mmmmmm ... miodzio :D
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażko, czekam na zdjęcia :D

Dewuka, ja też nie mogłam doczekać się na kwitnięcie tego z różowymi mazinkami, ponieważ też się nie nacieszyłam jego sklepowym kwitnieniem, gdyż miał plamki na płatkach i oberwałam wszystkie kwiaty, bojąc się , że to grzyb :? a okazało się, że były to plamki po pryskaniu na słońcu w kwiaciarni :? Ale bardzo szybko zakwitł i nie stracił żadnego pąka, i już się pięknie rozgałęzia , mimo, że dopiero otworzył 3 kwiaty :D Tak więc u Twojego pewnie też będzie niedługo kwitnienie :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bobi pisze:Obrazek
ariel pisze:Świetnie wygląda, lubię długie i rozgałęzione pędy :) Wtedy storczyk wygląda najkorzystniej :D
Zgadzam się w 100% ;:215, a do tego kwiaty z żółtym ... mmmmmm ... miodzio :D
Basiu, on faktycznie jest bardzo wysoki, na zdjęciu tego nie bardzo widać, ponieważ i świeczniki wydają się małe :lol: a mają 27 cm wysokości, a storczyk z doniczką 76 cm, więc jest faktycznie wysoki, już nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie ten 3 pęd :D wtedy dopiero będzie ślicznie :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Grażko, czekam na zdjęcia :D

Dewuka, ja też nie mogłam doczekać się na kwitnięcie tego z różowymi mazinkami, ponieważ też się nie nacieszyłam jego sklepowym kwitnieniem, gdyż miał plamki na płatkach i oberwałam wszystkie kwiaty, bojąc się , że to grzyb :? a okazało się, że były to plamki po pryskaniu na słońcu w kwiaciarni :? Ale bardzo szybko zakwitł i nie stracił żadnego pąka, i już się pięknie rozgałęzia , mimo, że dopiero otworzył 3 kwiaty :D Tak więc u Twojego pewnie też będzie niedługo kwitnienie :D
nie piszcie tak często o tym, że macie te Phalaenopsisy, bo jestem bardzo smutna, że wszyscy go mają tylko nie ja, a ja marzę o nim bardzo.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”