Arku fajne widoki z urlopu pokazujesz, egzotyczne rośliny zawsze mnie fascynujący i jakąś małą namiastkę tego egzotyczne mam u siebie.
Kwitnąca w grudniu bugenwila to mistrzostwo świata, moja ledwo kilka listów puściła. W przyszłym sezonie muszę ją inaczej potraktować.
Szkoda że zwartnice nie zdążyły na Święta ale za to kolorowy Nowy Rok miałeś.
Miłego wypoczynku.
Kasiu - wszelki "duch Pana Boga Chwali" nie było Cię w moim wątku pewnie ze sto lat?,no może nie aż tyle ale z dziewięćdziesiątdziewięć na pewno no i vice versa ale nie z mojej winy
Powitać Cię zatem bardzo miło należy Dzięki serdeczne za odwiedziny i bardzo sympatyczny post Cieszę się,że to co Wam przesyłam z Maspalomas może się Wam podobać-dzięki w swoim i egzotycznych zielonych imieniu
Fajnie mi tu ale myślami też jestem w domu i przy mojej rekordzistce Bugenwilli-czy też przetrwa ona nasz czas rozłąki i czy zastanę ją jeszcze wegetującą???
Zapraszam do kolejnych odwiedzin i serdecznie pozdrawiam
Malgosiu- no i kto by pomyślał,że taka egzotyczna ciepłolubna roślina jak Milin amerykański potrafi się aż tak rozpanoszyć tam gdzie zimno bywa i mroźno.Ciekawostka to dla mnie! Mnie też bardzo się spodobał i chciałoby się mieć go w swoim ogródku mini.Jednakże przy jego ekspansywności zagarnąłby chyba cały ogród i jeszcze obejście?
Dzięki za odwiedziny i miłego popołudnia i wieczoru życzę.
No to tym razem na koniec coś z owoców ale już nie trująćych tylko do zjedzenia a mianowicie egzotyczna owocująca roślina: Pandan jadalny.
Ciekawe, jak te owoce pandana smakują... Próbowałeś, Arku?
Miałam kiedyś pandana w wersji pasiastej. Niestety, w kamienicy, gdzie w zimie było nieco niedogrzane mieszkanie, mój pandan był znaaaacznie mniejszy.
Witam już prawie,że nocną porą-pisz chociażby nad ranem
Owoców nie próbowałem bo te tutaj chociaż dojrzałe to Pandam strzeżony przez kilka kamer
W marketach ich nie ma być może będą w sprzedaży nieco później ale nas już nie będzie?
Zaskakujesz mnie Małgosiu swymi informacjami o hodowli krzewów czy też drzewek egzotycznych a to Milinem a to znów Pandamem
Jednym słowem jesteś wszechstronnym Hodowcą przez duże H.Podziwiam i gratuluję zdolności i umiejętności
Dzięki za odwiedziny,zapraszam ponownie i spokojnej nocy życzę