Papryka w doniczce, na balkonie
-
przemek1136
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Papryka w doniczce, na balkonie
Wolałem nie czekać dłużej i dzisiaj poprzenosiłem siewki do P9. Obudziła się 8 siewka ale jest zdecydowanie mniejsza od pozostałych.

Taką fajną paprykę znalazłem w jednym z marketów. Czy ktoś może ma informację, czy wymaga ona specjalnych, ciepłych warunków? Kiedyś, kilkanaście lat temu miałem podobną czerwona, ale w porównaniu do 'zwykłych' papryk zbiory były mizerne. Nie wiem czy jest sens wysiewu nasion.
Pozdrawiam
Janusz
Janusz
- Marconi_exe
- 1000p

- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Kontakt:
Ja wysiewałem z mini papryczek z Biedronki. Były bardzo plenne i nic im nie dolegało. Tylko był mały problem z powtarzalnością cech. Miałem miks kolorów. Żółta, pomarańczowa i czerwona. I wyszło tak że ze wszystkich nasion z papryczek żółtych wyrosły same czerwone. Widać ktoś na plantacji towarowej miał też wszystkie krzaki w miksie i stąd pokrzyżowały się lub było to po prostu pokolenie F2.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- Robert25 +

- Od: 29 mar 2023, o 06:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No moje które szybciej pokazałem są z żółtej i czerwonej i jakoś się trzymają miały słońca tylko kilka dni oby wytrzymały , bo dalej pochmurno 
Marek rosły u ciebie w doniczkach i czy na parapet w domu się nadadzą żeby było czym cieszyć oko ,bo z dwie bym zostawił i później zimował ? Napisz coś więcej o nich ok ?

Marek rosły u ciebie w doniczkach i czy na parapet w domu się nadadzą żeby było czym cieszyć oko ,bo z dwie bym zostawił i później zimował ? Napisz coś więcej o nich ok ?
- Marconi_exe
- 1000p

- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Kontakt:
Uprawiałem przed laty w kastrach budowlanych 90L. Kiedyś zakupiłem takich kastr kilkadziesiąt i wiele warzyw uprawiałem w nich. Może i na parapet się nada. Kiedyś próbowałem ale mszyce wylazły, a na innych przędziorki. Jeszcze w wiaderkach 5 litrowych uprawiałem. Muszę kiedyś poszukać starych zdjęć na komputerze.
Na 30 stronie tego wątku kiedyś coś prezentowałem.
Na 30 stronie tego wątku kiedyś coś prezentowałem.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- Robert25 +

- Od: 29 mar 2023, o 06:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobre i to .
Zajrzę na tą stronę,a jakbyś znalazł kiedyś foteczki , to i możesz na pw podesłać , bo w tej sytuacji jestem ciekawy.
Zajrzę na tą stronę,a jakbyś znalazł kiedyś foteczki , to i możesz na pw podesłać , bo w tej sytuacji jestem ciekawy.