Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Zazdroszczę śniegu, Soniu :)
U mnie suchy mrozik, bez grama śniegu. Ziemia zmarznięta tak, że w sobotę jeździłam po bagienku traktorkiem i chaszcze kosiłam ;:306
Piękne, letnie widoki u Ciebie ;:167
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu mam nadzieję, że śnieg dobrze ochroni rośliny. Róże zasypaliśmy przy odśnieżaniu tarasu, do tej pory śpią pod 40 centymetrową warstwą. :heja
Też bym popracowała, ale jedyna czynność ogrodowa, to noszenie słonecznika dla ptaków. ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Soniu :wit

Ja też zanoszę dla ptaszków słonecznik , najlepszy przysmak .Dużo sikorek i kosy przylatują, a nawet rudzik się zdarzy.
Czekam na wiosnę, jak każdy z nas na tym forum ;:224 Jeszcze trochę mrozu ,a potem wiosenka przybędzie :D
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu
Miło popatrzeć na wspominkowe zdjęcia.
Jeżówki boskie. Aż ciepło się robi na serduchu.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Toż to rajski ogród ;:202 ,mnóstwo przepięknie kwitnących tysiącami kolorów tysiące roślin ;:138 ;:138 ;:138 ,busz dosłownie.
Ładne i estetycznie wykonane karmiki dla ptaków-widzę na zdjęciach sikorkę,szczygła i synogarlicę.masz u mnie Soniumultum punktów za dokarmianie ;:215
Serdecznie pozdrawiam i spokojnej nocy życzę ;:19
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj Soniu :)
Twój ogród należy do takich, z których człowiek wychodzi z poczuciem winy niejako ;:131 Patrzyłam na wypieszczone rabaty i gdyby nie ten śnieg za oknem, ze trzy razy zerwałabym się poszukać jakiejś motyczki, żeby doprowadzić chociaż jedną rabatę do takiego ładu, jaki u ciebie panuje ;:173 A na poważnie, serdecznie gratuluję ci zmysłu estetyki, konsekwencji i dobrej ręki do sadzonek. Jak czytam o siewkach, które są twoim utrapieniem to powiem ci, że dla mnie to jest marzeniem. Nawet siewki cisów masz :shock: O runiance jako zadarniającej roślinie słyszałam, mam, ale u ciebie to rozwiązanie wprowadza po prostu elegancję ;:333
W poprzednim sezonie wypatrzyłam u ciebie skrzydła anioła , gatunek starca, jak oceniasz tę roślinkę? Można ją zimować podobno.
Jeżówki oszałamiające ;:oj I oczywiście ci się wysiewają :) Czy Red Baron sadziłaś w jakimś ograniczniku, że tak rośnie w skupieniu? Kokon modliszki pomyliłabym z przekwitłym kwiatostanem miechunki :lol: I o musze narcyzowej tu się dowiedziałam :D
Wspominasz o ogrodach swoich dzieci, wymieniacie się roślinami, fajne to. Pewnie macie podobne spojrzenie na ogród :)
Piękne miałaś te kępy tulipanów, które straciłaś. Czy biała firletka kwiecista też się wysiewa?
Życzę Ci dobrego wypoczynku zimowego, sił i pomysłów na zmiany. Bo chociaż twój ogród jest doskonały ,to w ogrodniku siedzi takie pragnienie działania :)
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”