Linia kroplująca,nawadnianie kropelkowe
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Linia kroplująca,nawadnianie kropelkowe
Koniec sezonu na działce.
Co z linią kropkującą, trzeba ją zdemontować?
Chce ją trzymać w altance , i teraz pytanie , czy konieczne jest przedmuchanie lini?
Asia
Co z linią kropkującą, trzeba ją zdemontować?
Chce ją trzymać w altance , i teraz pytanie , czy konieczne jest przedmuchanie lini?
Asia
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
Mam rozłożoną linię kroplującą z kompensacją od wiosny 2014 roku. Tę spod folii, rozłożoną w 4 rzędy, rozbieramy, zwijamy i zimuje na strychu. Robimy to w słoneczny dzień, lepiej się zwija i dlatego, że łatwiej pod folią pracować bez niej. Zwiniętą suszę i na strych.Tych na rabatach kwiatowych nie ruszamy od początku i działają. Na różance jest nawet trochę przysypana korą. Nie widzę i nie sprawdzam czy kapie wszędzie, może niektóre otwory przymuliło przez tyle lat, ale na końcu kapie, znaczy linia drożna.
Pozdrawiam Eugenia
-
- Kontakt:
Ja mam też na grządkach warzywnych , skrzyniach (podwyższone grządki ), będę chciała przekopać ,więc też będą przeszkadzać ...
Asia
Asia
-
- 10p - Początkujący
- Od: 12 lip 2021, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam do Was prośbę o pomoc w formie odpowiedzi. viewtopic.php?p=6498517#p6498517 (strona poprzednia).
Mam linie kilka lat i nigdy niczego nie zabierałem na zimę tylko rozłączam by woda wyleciała z rurek
-
- Kontakt:
Ja mam linie w szklarni i w warzywniaku. Boję się , że przy kopaniu pozapychają mi sie dziurki , na pewno będzie nie wygodnie przy kopaniu.
Pewnie jak bym miała w jakiś ozdobnych rabatach , wyściółkowanych nie zbierała bym ...
Muszę dmuchać na zimnie , żeby mi jak najdłużej służyła
Pewnie jak bym miała w jakiś ozdobnych rabatach , wyściółkowanych nie zbierała bym ...
Muszę dmuchać na zimnie , żeby mi jak najdłużej służyła