Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Ścinam powoli przekwitające jeżówki. Kilka odmłodzonych odmianowych posadziłam na innych rabatach. :roll:

Ogórki do likwidacji, ale pomidory nadal rosną i dojrzewają na dworze.

Halszko Twoje przetaczniki na glinie dłużej budują korzenie, wiosną na pewno pokażą dużo kwiatów. ;:108
Różowa jeżówka to SunSeekers 'Salmon'. Powinna być wysoka, ale jak zwykle skarlana w produkcji. To trzecia próba jej wprowadzenia do ogrodu. ;:124 Na pewno ostatnia. Mam dwie z tej serii, 'Apple Green' i 'White Perfection', świetnie się rozrastają. ;:215
Wykopałam odrosty chryzantemy Starlet i ładnie zakwitła na początku lipca. Ścięłam, a ona znowu ma pąki. :tan Już czeka na nową właścicielkę. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iguś Rubrum już kilka razy miałam, ale przechowywałam ściętą, ;:222 nie przeżyła zimy w nieogrzewanym garażu. Teraz zetnę tylko kłosy, może się uda.
Siewki ciemierników odmianowych nie powtarzają cech. Matka ma pełne kwiaty, ale o gładkich płatkach. Pierwsze kwiatki siewek są niemiarodajne, dopiero kolejne lata pokażą jaki docelowy kształt będą mieć.
Nadal czekam na opady, bo sucho bardzo w ogrodzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Soniu przepiękne zdjęcia cudownego ogrodu!
Aspirin przecudna! ;:196
A te Twoje trawy rozkładają mnie na łopatki.
Ja też działam w pomidorach i ogórkach, Nadal rodzą :wink:
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Cudowna biała róża, na wszystkim co pokazałaś Soniu miło spojrzeć :)
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

Wszystko piękne, Soniu ;:167
Najbardziej ciekawi mnie ta kokoryczopodobna roślina na ostatnim zdjęciu. Czy to jest Kokorycz jakaś?
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Soniu jestem i podziwiam jak zwykle oczarowałaś mnie Twoimi roślinami na przepięknych zdjęciach. Czy to biała róża na 3 zdjęciu od dołu? niesamowita co to za odmiana taka cudna. Pozdrawiam Cię serdecznie życzę miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu
Aspirinka i lilia przecudna. Z jeżówkami dałam już sobie spokój i będę je podziwiać u Ciebie.
Supertunie czy petunie? ładne z tą czerwoną trawą. ;:215
Ja może, jak będzie pogoda w drugiej połowie września to wejdę do ogrodu, bo obecnie w pracy są dwie osoby na urlopie i jestem codziennie w robocie.
Chryzantemki żółte już widzę zaczynają kwitnienie, muszę sprawdzić jutro po pracy moje różowe.
Miłego weekendu. ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ogród podlany, ciepło. Niestety kwiaty róż i dalii ucierpiały od opadów. Trochę dziś wycięłam przekwitłych kwiatów, żeby nie pielić siewek wiosną. :roll:

Zlikwidowałam pomidory, żeby dzieciaki miały jutro miejsce na tworzenie ziemnych budowli. ;:306

Dziękuję wszystkim piszącym i tylko zaglądającym. ;:180

Karo miło, że w nawale pracy w warzywniku i na rabatach, znalazłaś czas na zajrzenie do mnie. ;:196
Róże kwitną nie gorzej niż wiosną. Chopin miał teraz więcej kwiatów. :tan Nawet First Lady, która po przesadzeniu była strasznie marna, pokazała kilka kwiatów. :shock:

Obrazek

Obrazek

Olu biała Aspirin co roku dwukrotnie obsypana kwiatami. Właściwie cały sezon jakiś pęd z kwiatami pokazuje. ;:215

Obrazek

Obrazek

Małgosiu na zdjęciu kokorycz bladożółta. Kwitnie na wielu rabatach, wszystko to samosiejki. ;:173 Dostałam chyba dziesięć lat temu jedną siewkę i cały czas się pojawia.

Obrazek

Obrazek

Alu biała piękność różana to Aspirin. Niezawodna w kwitnieniu. ;:215 Od kiedy przestałam używać chemii, róże mimo niewielkich plam grzybowych, lepiej kwitną.

Obrazek

Obrazek

Ewuniu współczuję obciążenia pracą. ;:168 Zapomniałam w odpowiedziach na temat jeżówek, że trzeba wytrzepywać jak najwięcej torfu, w którym są sadzone w szkółkach.
Rabatowe róże polecone przez miłe Forumki, doskonale się u mnie sprawdziły.
Na tarasie supertunie, bo doskonale znoszą ekstremalne temperatury, które tam panują. Po przycięciu pod koniec lipca, wytworzyły duże kule kwiatów. ;:333
Tylko Starlet kwitnie od lipca, pozostałe chryzantemy późne, dopiero budują pąki. ;:65

Obrazek

Obrazek

Penstemony nawet po ścięciu kwiatów ładnie kolorują rabatę.

Obrazek

Gaury z motylkowymi kwiatami coraz bardziej mi się podobają, kwitną pięknie.

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twoja gaura różowa pięknie kwitnie ;:333 a moja kupiona na próbę stoi jak zaczarowana... :? Natomiast biała daje radę. ;:108
Jesienne róże też dają popis w Twoim ogrodzie,jest co podziwiać! ;:138
Miłej niedzieli Soniu! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”