Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Ależ masz duzo pięknych odmian jeżówek.
No przepiękne ;:167
U mnie dużo wypadło :(
Lilie też piękne.
Hortensje dla mnie nr 1 . Z daleka widoczne, piękne, przepiękne i do do zimy :)
Cleome zazdroszczę ,, wysiewałam i nic nie mam. ani jedejej.
A takie są inne , ciekawe, piękne :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Twoje jeżówki jak marzenie!
Twoja piaszczysta gleba tłumaczy, dlaczego tak obficie sieją się u Ciebie niektóre kwiaty lub rosną jak szalone. W przepuszczalnej glebie łatwiej rośliny się sieją.
Muszę przeprosić moją jarzmiankę. W tym tygodniu odkryłem, że powtórzyła kwitnienia. Oczywiście zaraz wyciąłem dla florystów i widzę, że znów puściła kolejne pędy kwiatowe :heja
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Soniu jak się cieszę,że trafiłam do Twojego ogrodu :tan Uczta dla oczu ;:167 ; . Przepięknie jest na Twojej działce ;:138 Takie duże łany poszczególnych gatunków różnego kwiecia ;:oj . Aż zastanawiam się czy Ty od razu sadzisz kilka sadzonek jednego gatunku aby powstała duża kępa danego kwiatu czy tak szybko u Ciebie się rozrastają rośliny ;:24 ;:88 Pięknie wyglądają takie duże plamy danego koloru przeplatające się nawzajem wśród kwiecia. ;:108 A tych kolorów u ciebie mnóstwo-fioletowe , niebieskie, Przetaczniki, różne kolory Jeżówek, białe Złocienie i wiele innych kwiatów ....... ;:215 , że aż nie sposób wszystkich wymienić ;:303 I jeszcze pięknie komponujesz nasadzenia po przez łączenia kolorów. ;:63 ;:63
Bedę częściej zaglądać do Ciebie i pewnie wrócę do początku Twego postu aby nacieszyć się tą paletą kolorów

serdecznie pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciekawe kompozycje i cała paleta barw; przepięknie u ciebie, jak zawsze!! Jednak piaskowa gleba o niebo lepsza niż moja glina; wprawdzie kilka rabat dopiaskowałam i dokompostowałam itd ale całego ogrodu już nie dam rady. Przy tych skrajnosciach pogodowych i zimnych nocach nawet gdy w dzień koszmarny upał rosliny w warzywniku są ogłupiałe,spalone, podlane i dolane ale nie rosną do tego warzywnik zryty tunelami i atakowany przez dwunożnego złodzieja.... klęska na całego. Podobnie jak u ciebie z tymi gryzoniami. Zbierarz ziele jeżówki na zimę? Ja mam w 2 pojemnikach tylko ale liscie im żółkną, nie wiem czemu..
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Pada codziennie. Pomidorom oberwałam pierwsze liście z zarazą. ;:174 Zebrałam sporo zapłonionych. Może trochę dojrzeje.

Aniu dziękuję. Jeżówki kwitną długo, a codzienne opady im służą.
Jeszcze kilka lilii kwitnie, czekam na Uchidę, po raz pierwszy zobaczę kwiaty na żywo. ;:65
Cleome najlepiej rosną i kwitną, jak się same wysieją. Rozsyp nasiona w sierpniu, wrześniu i wiosną nie śpiesz się z pieleniem. :) Dość późno wschodzą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Florianie miło, że zaglądasz. Jeżówki po odmłodzeniu świetnie zakwitły. Apple Green podobnie do białej z tej serii, zbudowała ładną kępę. :tan
Znowu dziś wysiał mi się żeniszek, jak chciałam zerwać najstarszy kwiatek. ;:223 Na szczęście wzejdzie i zima je powinna unicestwić.
Brawo dla Twojej jarzmianki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bożenko miło, że zajrzałaś. ;:180 Trzy odmiany jeżówki dostałam i po kilku latach rozmnażania mam duże plamy na rabatach. Kupuję najczęściej jedną, rzadko dwie sztuki i dzielę na małe sadzonki. Dużo roślin to podarunki, a wiele bylin wysiewałam sama.
Kilka odmian lilii kupiłam po dwa złote na wyprzedaży.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iguś przykro, że przyroda Ci nie sprzyja, ;:168 a jeszcze złodzieje niweczą Twoje wysiłki.
Żadnych roślin nie zabieram na przechowanie, poza małymi sadzonkami koleusów.
Zimą mają mało światła, trzeba je bardzo mało podlewać. Może jeżówki zagłodzone w doniczkach, dlatego żółkną. U mnie doniczkowe lilie dokarmiam w sezonie co 2 tygodnie nawozem w płynie.
Dziękuję, ;:196 w tym roku moje piaski nawodnione maksymalnie. Wszystkie rośliny w ogrodzie wyjątkowo dobrze rosną i kwitną. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensje bukietowe dostały dużo wody, dawno tak ładnie nie kwitły.

Obrazek

Limelight

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Polar Bear

Obrazek

Pink Diamond

Obrazek

Magical Moolight leży na ziemi. Muszę ją jutro związać. ;:222

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Sonia, ależ Ty masz lilii ;:138 Piękne i zapewne pachnące. I zazdroszczę tych łanów jeżówek odmianowych, bo u mnie to ledwo zipią. Jedynie te podstawowe wersje kwitną i rozsiewają się wszędzie. Nie narzekam, ale jakby te królewny odmianowe też tak zechciały to byłabym zadowolona. :D
Doczytałam o Twoim sposobie siania kleome. Dla mnie to cudowna roślina i sieję corocznie, potem pikuję i różnie bywa :roll: Muszę sprawdzić Twój sposób na nią. Mam w tym sezonie o różowo białych kwiatach ( jeszcze takiej nie miałam) to zostawię na rabacie, niech się rozsieje.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pięknie prezentują się Twoje hortensje Soniu ;:215 , moje w ub.sezonie umarzły i obecnie regenerują się, są fajnie odmłodzone i nie zajmują dużo miejsca. :)
Zaskakujące dla mnie są zmiany w charakterze Twojego ogrodu i oglądam zdjęcia z zainteresowaniem ;:173 ;:138
Miłego tygodnia Soniu! ;:196 :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”