Halszko potuptalam sobie po Twoim ogrodzie. Może i irysy nie dopisały ale za to masz piękne róże.
A ja nigdy nie oslanialam jagody kamczackiej siatką i zawsze owoców jak na lekarstwo, teraz już wiem dlaczego. Na przyszły rok też musze tak zrobić. Dzięki za informacje.
Miłego dnia i weekendu
A gdzie na wyrost! Powiedziałbym, że nie mam w zwyczaju przesadzać, ale planuję zaraz po kąpieli wybrać się i zająć opuncją, nowymi moszenkami z nasion kradzionych z ogrodu botanicznego w Lowanium i dwiema kupionymi w Aldim passiflorami, tak że tego…
Na zdjęcia z różami zawsze patrzę chętnym okiem, zwłaszcza z roślinami im towarzyszącymi. Ale rabata z hostami bardzo mnie zachwyciła, w takiej większej gromadzie świetnie widać różnice między odmianami. Super to wygląda.
No i te apetyczne jagody - aż oczy się do nich śmieją
Irysy u mnie w tym sezonie też kiepściutko, chyba to marny dla nich rok.
Witaj Halszko ale smakowicie jagódki mniam mniam ładnie Ci obrodziły u mnie nie ma tak dużo i jeszcze wnuki zjedzą na bieżąco nie ma co zbierać, kwiaty masz śliczne i ten rododendron cudo mój zakwitł mi tylko jednym kwiatkiem strasznie słabo może te zimno nie wiem. Mam pytanie ty obrywasz przekwitnięte kwiaty z krzewu?. Pozdrawiam Życzę miłego dnia