
Goldena, Coucourzelle czy Lungo Bianco ma całkiem inne i większe liście.



Ja kisze ją razem z innymi warzywami ( ogorki, pomidory,papryki)na zupę probiotyczną, taka podgrzewaną max na 30C, jezeli w ogóle.BobejGS pisze: ↑3 lip 2025, o 08:24 Moje bidule wysadzone w najgorszym miejscu, bo cukinie traktuje jako chwast i mam sporo roślin, to nie ma opcji by nie zebrać ich aż nadto, zaczyna sie czas cyklicznych zbiorów.
Myślę że co 2-3dzień będzie zbiór w zależności od tego jakie okazy będe potrzebował.
Cukinia wydaje się świetnym warzywem na dodatkowy zarobek jednak jakoś takiego zainteresowania w mojej okolicy tym warzywem nie ma.![]()
Dlatego też sieje ją dla siebie i dla rodzinki i po części dla kurek, bo w pełni zbiorów, to czasami czasu brakuje by zebrać, a gdzie przerobić.
Trzeba będzie pchać w słoiki w zalewe z curry ale musze zastanowić się w jakiej formie czy paskach, kostce czy jakoś inaczej.
Macie swoje ulubione wersje cukini w zalewie octowej z curry?
![]()