Kurkadomowa Wow gratulacje. Jak oceniasz Brooklyna, miałam go wysiewac w tym sezonie... Robercie nie mam Marglobe w tym roku, te dwa befsztyki od lewej to Godność Syberii. Staram się i dużo wiadomości o uprawie zawdzięczam temu forum. Rowerzysto to serducho to Ludmila's Dream.
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
Pelasiu ta malinowa śliwka to General Kornilov, za nim Dymne serduszko Purple Heart Dwarf, dwa befsztyki to Godność Syberii i pasiaste Serce Ludmila's Dream.
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
To u Ciebie zimno U mnie w tunelu jeszcze nie jest tak źle W samym cieniu mam dziś 30*C
Zeszły cały tydzień byłam nad morzem i tylko 1 dzień był słoneczny a u nas ponoć były drakońskie upały
Przed wyjazdem do tunelu wsadziłam jakąś cherlawą samosiejkę chyba z marketowego zakupu rzucona kurom a ona zaszalała. Widać takie ciepło to dla niej
Ja na swoim jednym tunelu mam siatkę czarną 90%. Ciekawe ile jest w tunelu...Nie mam jak tego teraz sprawdzić...aż się boję bo tunel od samego rana do zachodu jest w zasięgu słońca...
Dzisiaj miałem 40'C w szklarni około 17 - drzwi na przestarzał, 2 okna dachowe otwarte, na całości siatka cieniująca 42%.
Parę sztuk lekko czubki podwiędnięte, a reszta ok.
No , to grubo u was,bo u mnie było nie pełne 4 dychy na liczniku po daniu firanek tylko Bawole ucierpiało
Ewo dzisiaj na talerzu znalazł się ten pomidorek był smaczny podobny do Cornabela choć jest mniej plenny , ale nawet słodycz wyczułem i o to chodzi w amatorskiej uprawie sam kwas , to nie pomidor skórka była w sam raz , jak babcie kocham.
Trzeba będzie do kolekcji pobrać nasienie ,a Opałka dopiero rozkwita na 1 gronie poczekamy zobaczymy