Czereśnia - sadzenie, pielęgnacja, opryski część 2
-
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 11:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Usychanie czereśni - co zrobić?
Jeśli przenawoziłeś/łaś ją w zeszłym roku to mogła nie zdrewnieć porządnie i przemarznąć zimą. Mogły ją też uszkodzić wiosenne przymrozki. W tym roku były bardzo wredne. Zdrap delikatnie korę na gałązce i przewodniku. Jeśli pod spodem jest zielona tkanka, to może jeszcze ruszy. Chociaż jeśli nie puściła liści do tej pory to marne szanse.
Re: Usychanie czereśni - co zrobić?
Dzięki za pomoc, trochę tego zielonego jest. Niedługo się okaże co z nią będzie.
Re: Czereśnia - sadzenie, pielęgnacja, opryski część 2
Mam 4 czereśnie,rivan i burlat karłowa bez robaków,za to teraz jak mocno dojrzała lapins już w każdej prawie robak ,to samo w czereśni vega,pryskane były na początku kwitnienia mospilanem,pod koniec karate.a wkładka jest,jak temu zaradzić w przyszłym roku?
Pozdrawiam Ewa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poczytaj o nasionnicy trzesniowce, opryski robi się w innym, późniejszym terminie.
Pozdrawiam! Gienia.
- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie nie znalazłem jeszcze ani jednego, na drzewach na których w zeszłym roku były. Na tablice nasionnice się nie łapało, oprysk był, może trafiłem?
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tym roku jej może nie było, żółte tablice były czyste ale w przyszłym mogą być
. U nas bardzo późno się pojawiła, czereśnie już się wybarwiały i nic by im nie zrobiła ale Groniastą musiałam popsikać. Groniasta właśnie dojrzewa.

Pozdrawiam! Gienia.
Witam, A umknie kończy się już Regina, Było trochę Schneidery, Techlowana, Vana. Reszta wymarzła. Żadnych robaków. Może dlatego ze w zeszłym, roku wymarzło 100 % kwiatów wiec nie było wcale czereśni.