Na starym po nowemu 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na starym po nowemu 6

Post »

Beatko :wit
Krzewuszki, irysy pięknie kwitną.
Bardzo ciekawe i ładne zdjęcia z z Daisy Days .
Rutewka bardzo urokliwa. ;:215
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bea jak wysoko u Ciebie tawuła nippońska? Wygląda na spory krzew, chyba podsadziłam ją w niewłaściwym miejscu. Taka niecięta jak Ciebie wygląda pięknie ;:oj
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę,że doszły nowe piękne kolaże z pięknie kwitnącymi roślinami ;:202
Bardzo mi się podobają również te dwa z Funkiami-czy dobrze rozpoznałem ?Te rośliny mają coś w sobie bo przykuwają wzrok,głównie liście.Tydzień temu kupiliśmy jedną.Nie było takich z białymi obwódkami na liściach tylko jednokolorowe ale też sympatyczne.
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę :wit
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko ... 21 odmian host ;:oj i to w donicach ... Niesamowite ;:138
Piękne kolaże.
U nas w gruncie chyba 4 albo 5 ...
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halszko, właśnie zawiązują się nasiona Orlai, więc chyba uda mi się tak wysiać jak piszesz. Ja się dopiero teraz na nią zdecydowałam, za dużo u mnie podagrycznika ;:306 Stąd taki późny marcowy był siew. I tak byłam zaskoczona, że tak szybko zakwitła.
Tak, hosty nawet te największe / Angel itp. / mam w donicach. Pięknie kwitną więc im to pasuje.

Arkadius - zwyczajowo miłe słowa od Ciebie trafiają także do moich chwalonych roślin. ;:180
Hosty z białymi obrzeżami czy plamkami pięknie wyglądają także w nocy - ta biel się niesamowicie wybija.
Super zimują nawet w małych doniczkach - więc to są extra super rośliny. Ślimaki też to potwierdzą ;:306

Bufo-bufo - lepiej późno niż wcale :D - myślę, że hosty warte są zainteresowania. Jest tyle ich odmian, że na pewno się jakaś przymili.
Tawułki dobrze rosną i zimują w donicach.
Z tawułą nippońską mam takie doświadczenia, że przycinana - początkowo jakoś mało kwitła. Teraz już jej nie przycinam, nawet po kwitnieniu, no chyba, że jakaś gałązka przeszkadza w koszeniu - to jest usuwana. A tak to rośnie na dziko i ma piękny układ, pięknie kwitnie. U mnie ma 180 cm wysokości, a szerokości ok 150 cm.

Ewuś /ewita44 - no dzieje się w ogrodach, jest kolorowo. Jak tam Twoje przygarnięte podopieczne? Pewnie się odwdzięczają jak tylko mogą, że im pomogłaś.

Małgorzatko - kolaże jakoś tak no wręcz same mi się tworzą ;:306 Dziękuję ;:3

Soniu - nigdy chyba nie kupowałam czosnków Miami. Jakże się cieszę, że to była tak cudna pomyłka! Nie znałam tej nazwy, ale to na pewno te co piszesz. Na pewno sobie dokupię, są prześliczne!
Lawendowa gwiazdka to Laurencja.
Cieszę się z przetaczników. Ja wysiewam z Christa, ale nie wszystkie powtarzają ich wygląd, więc mam od razu te i zwykłe.

Aniu /anabuko1 - bardzo lubię ten weekend na Daisy Days. W ubiegłym roku prezentowane były również przeróżne obrazy. Na pewno byś coś wystawiła gdybyś była w pobliżu :D

Andrzejku, hosty to moje jedne z ulubionych roślin. Gdziekolwiek je postawię - zawsze się super wpasują.
Najbardziej lubię chyba tę małą - teraz właśnie kwitnie - na lawendowo. Maleństwo ale jakież urocze!

Obrazek

Jeżówki również u mnie nie chcą rosnąć w gruncie, a na podwyższonej rabacie - proszę bardzo ;:167

Obrazek

Cynia Envy - ależ cudowna! Sama pięknie się krzewi i jest bardzo mocna w łodygach - śliczna!

Obrazek

Liliowce i floksy w tym roku są wyjątkowo piękne.

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”