Jurku, Igo, Kasiu, Halszko z całego serca Wam dziękuję

za takie piękne słowa o mojej działce

. Muszę przyznać, że aż "łezka mi się zakręciła " ze wzruszenia

.Takie to miłe bo doceniliście moją pracę, często w potach i bólu.
Sama zajmuję się tą działką i do tego jeszcze od dwóch lat opiekuję się moim synem dorosłym /42lata/ bo dopadła go taka straszna nie uleczalna choroba "stwardnienie zanikowe mięśni" która niszczy mu mięśnie. Obecnie już używa respiratora i jeździ już na wózku bo nie ma już siły chodzić a rokowania są takie ,że będzie tylko leżeć a śmierć nastąpi przez uduszenie bo płuca i serce nie będą miały siły pracować z powodu zaniku mięśni. I patrzenie na ogród jak się zmienia z dnia na dzień , na ńtę paletę kolorów jest dla mnie odskocznią od tych zmartwień.
Tymi miłymi słowami daliście mi dużo otuchy i sił do dalszego działania w domu i ogrodzie
Halszka ale ten żółty Czosnek też smakuje czosnkowo i my go jemy, do dobrze i czy on ma właściwości lecznicze jak biały?
Znów dzień zimny i deszczowy

więc dziś odpoczynek od pracy na działce. jedynie wyszłam pochodzić po działce zobaczyć co nowego rozkwitło i porobiłam parę zdjęć. Na razie rozkwitły pierwsze niskie różyczki, "pękają" już pąki pełnych Maków ale tylko fioletowe a spodziewałam się różnych kolorów bo tak było na paczce z nasionami . Może jednak i inne się pokażą bo dużo jeszcze w pąkach

ta roślinka z jasnymi liśćmi to inna odmiana "Starca" /sąsiadka w szklarni je miała i spodobała się mi ,więc dostałam ją./

na tej rabacie jest najwięcej Maków

żeleźniaka musiałam podeprzeć bo taki wysoki wyrósł, że wiatr go położył ale na szczęście nie połamał

Szałwia Muszkatałowa też ogromna wyrosła

wśród tych ogromnych roślin rozkwitła niska różyczka

a w pojemnikach ten pokazały się Maki choć ich tam nie siałam,pewnie wiatr rozniósł nasiona

drugi Jaśmin rozkwitł, ma duże gęsto kwitnące kwiaty

na innej rabacie z innego Maku została taka baletnica

przy moim dawnym kurniku stanęły inne ptaki.Zbieram się go trochę pomalować bo widzę,że na zdjęciach ta stara płyta bardzo brzydko się prezentuje,że muszę zdjęcie przycinać.

te polne Maki po wiatrach się położyły ale nadal kwitną

busz Floksów a wśród nich inne choć już coraz mniej kwiatów zakwita

tu rabata przed domem

Szałwia
[url=
https://postimages.org/]

[/url
no i nie wiem dlaczego mi nie pokazuje zdjęć , wgrywałam tak jak zawsze i nie były za duże

;:22 ale już udało się mi naprawić i zdjęcia widać