Dzień dobry wszystkim
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa

przepraszam za nieobecność, obiecuję poprawę
Wreszcie pogoda pozwoliła uporać się z pomidorami, ogórkami i fasolką. Wszystko posadzone, ruszyło. Deszcz podlewa od czasu do czasu, na szczęście grad na razie ominął moją okolicę. Żadnych strat nie ma
Soniu,dziękuję, rododendrony już przekwitły, jedyna azalia też.
Wysokie irysy powoli zakwitają, ale te przesadzane wiosną się zbuntowały i nie zakwitną. No cóż, trzeba uzbroić się w cierpliwość do przyszłego roku.
Małgorzatko, zakupy w Biedrze często robiłam, dopóki mi nie wybudowali nowej, większej w miejsce starej. Teraz nie ma ani sadzonek, ani cebul, jedynie doniczkowe domowe w dużym asortymencie i kwiaty cięte

Tyle tylko, że rzadko się zgadzała odmiana powojników czy hortensji. Najlepszym zakupem był rododendron Rasputin za 8 Zł, który okazał się mini drzewkiem.
Dzięki
Loki, były cudne, choć orlikow jeszcze parę kwitnie.
Martuś, ten różanecznik na początku jest różowy, z czasem blednie i robi się kremowy. Jeszcze etykietka się zachowała

Piwonie w tym roku nawet nie najgorzej kwitną.
Aniu, dziękuję, większość orlików wycinam, a i tak się sieją. Hosty po tym mokrym maju dobrze wyglądają (dopóki ich ślimaki nie zaatakują

)
Beatko, wyszukałam w internetach ten wiciokrzew zaostrzony i wygląda na to, że to on. Dzięki za identyfikację
Faktycznie jak zakwitnie to zwabia niesamowicie dużo pszczółek.

Laguna ma mnóstwo pączków
Wandziu, ten rododendron kupiłam kilka lat temu w Biedrze jako 15cm roślinkę z pączkiem na czubku. Nie miałam pojęcia, że zrobi się z niego takie drzewko na pieńku. Nie wiem jak to będzie dalej, bo pieniek jest niezbyt gruby (przywiązany do palika), a korona z roku na rok coraz większa. Na dole rośliny, tuż przy gruncie wyrosła gałązka, którą wiosną "przyszpiliłam" do ziemi i czekam na korzenie

Może się uda.
Iguś, przyznam, że u mnie łubiny nie zagrzewają miejsca dłużej jak 2-3 sezony. I również się nie sieją

muszę chyba poczytać na temat ich wymagań, żeby je zatrzymać na dłużej
Udanego tygodnia ze słońcem