Jakie róże wybrać ?Jakie polecacie?Propozycje.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jakie róże wybrać ?Jakie polecacie?Propozycje.

Post »

Witaj :wit u mnie rosną 3 szt. Wszystkie różowe. Fakt jest zachwycajaca w swoim wyglądzie, dla mnie taka bajkowa. Jest też biała wersja Withe New Dawn .

Róże te mają tylko jeden minus, szybko się płatki obsypują ;:174 Ale i tak cieszy oko, u mnie do przymrozków kwitnie.
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
tymianek
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 13 maja 2018, o 10:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ebabka pisze: 27 gru 2023, o 18:58 Polecam wytrzymałe historyczne, pachnące Louise Odier, Souvenire du doctoeur Jamaine, cudowną, pachnącą centifolia Muscosa, z angielskich najlepiej radzi Crocus Rose. P
Minęło już trochę czasu, ale dopiero doczytałam ten wątek. Ebabko, jakie masz stanowisko dla doctoeur Jamaine? Na zdjęciu jest pięknie skąpany w słońcu, ale może to wyjątek? Mój w słońcu po prostu padał; przeniosłam go w cień, to jest nieszczęśliwy... To śliczna róża, chciałabym, żeby i u mnie się zadomowiła.
Crocus Rose rośnie takie wielkie?! Planowałam ją kupić, ale sądziłam, że będzie bardziej krzaczkiem, takim w typie Queen of Sweeden, ale najwyraźniej muszę doczytać o rodzicach, bo może jest jakimś potomstwem Golden Celebration, co wyjaśniałoby niemal pół-pnący pokrój.
tymianek
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

iwwa pisze: 11 mar 2025, o 21:29 Witaj :wit u mnie rosną 3 szt. Wszystkie różowe. Fakt jest zachwycajaca w swoim wyglądzie, dla mnie taka bajkowa. Jest też biała wersja Withe New Dawn .

Róże te mają tylko jeden minus, szybko się płatki obsypują ;:174 Ale i tak cieszy oko, u mnie do przymrozków kwitnie.
U mojej babci biała New Dawn trzymała kwiaty jeszcze pod śniegiem. Wyglądała przepięknie; muszę kupić też do swojego ogrodu.
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2006, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

do tymianek - Souvenir du dr Jamaine u mnie jest w słońcu po południu, ale w silne upały przypiekają się płatki, a Crocus Rose to duży, solidny krzew, rośnie do około 150 i nieco wyżej. Obie polecam :)
Chcesz mniejszą, kompaktową to może Garden of Roses? Długo trzyma kwiaty, tylko zapach mizerny. Nie mam ładnego zdjęcia, tu zostawiłam jakiś wyższy pęd i jest trochę roztrzepana, a obok Heidi Klum, ta pachnie, ale szybciej gubi płatki.
https://i.postimg.cc/zXsrQkh0/IMG-20240 ... -kopia.jpg
§ 3.7 Zdjęcia i grafiki wstawiane do postów powinny być związane wyłącznie z treścią merytoryczną wątku.
Maksymalny dopuszczalny rozmiar zdjęć to 900x600 , zalecamy: 640x480 pix lub 800x600.

Obrazek
Pozdrawiam Eugenia
tymianek
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Ależ śliczna jest ta Heidi Klum! Kiedyś o niej myślałam, potem zdecydowałam się na historyczne, ale to świetne rozwiązanie na niższą rabatkę. Dziękuję bardzo ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”