Flexifort F1

Odmiany na ten rok:
-Asahi Miyako Ibrido F1
-Złoto Wolicy F1
-Bedouin F1
-Romanza F1
-Carolina Cross
Myślę że temperatura, i oświetlenie, ja kiełkowałem Flexiforta w growboxie pod ledami plus maty grzewcze i temperatura oscyluje w okolicach 26C w dzień i 22C w nocy a gleby nie spada poniżej 24 C. Wschody po podkiełkowaniu na wacikach są po 24h a podkładki niespełna 7-10 dniach były gotowe do szczepienia z wykształconym 2 liściem właściwym. Ale ostatnia III partia Flexiforta przez przypadek miała wyłączone maty grzewcze ( bo wcześniej stała tam rozsada nieszczepionego arbuza i nie chciałem by się wyciągała) oraz dodatkowo było to najniższe piętro w growboxie, poziom podłogi w nieogrzewanym pomieszczeniu to miałem takie brzydkie zdeformowane i poskręcane liście. Tam temperatura w nocy spadała do 16C za sprawą otworu od wentylacji grawitacyjnej w dzień ja były ledy to było powyżej 20C ale mimo to były bardzo brzydkie i pouszkadzane. Oświetlenie było takie same po 16h na dobę więc zakładam, że to temperaturaRowerzysta pisze: ↑4 maja 2025, o 22:54 Zastanawiałem się jak wy to robicie, że macie takie ładne liścienie na podkładkach bo u mnie zawsze były zdeformowane. Postanowiłem więc im pomóc i gdy tylko wyszły z ziemi to pomogłem im zdjąć skorupki (wzeszły ze skorupką).