Szczepienie pomidorów

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
kiepuczi
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 22 lis 2014, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Szczepienie pomidorów

Post »

KamilK02 pisze: 10 kwie 2025, o 21:02 kiepuczi na jakiej podkładce i jakie odmiany szczepione?
Protektor F1, szybkie i równe wschody 2 dni nawet za szybkie bo wysiałem podkładki i pomidory w tym samym dniu a podkładki były gotowe po niespełna 10 dniach , ich łodygi miały 1.5-1.8mm dlatego szczepiłem na dwie tury bo siewki pomidorów były nie gotowe. Używałem klipsów od 1.5mm/1.8mm i 2.0mm. Zdjęcie prezentuje podkładki w trakcie szczepienia.
Szczepiłem różne odmiany 76 sztuk: Moonlight Mile, Anna Rusian, Cabosse, Rostova, Donskoi, Faworyt, odmiany malinowe własne i inne np. Warszawski Swit.

Obrazek
Niebieski ogrod
100p
100p
Od: 30 gru 2024, o 15:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KamilK02 pisze: 10 kwie 2025, o 21:10 To już niedługo otworzą się drzwi do zamówienia Maxifort ;:138 Ciekawe jak zdechlak promyk by radził sobie na tej podkładce.
Nie podpuszczaj :wink:
Biorąc pod uwagę długą żywotność nasion pomidorów jest to kuszące.

kiepuczi bardzo ładne wyrównane rozsady.
tomislav3540
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 lut 2024, o 12:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kozula pisze: 6 maja 2011, o 23:30 Jest tego dużo, choćby Maxifort, He-Man, Titron, Arnold, Big Power, Kszeszowickie TPG 03, TPG 04 i inne które w tym momencie nie mi umknęły. Koralik dla amatorów może być, sprawdzałam.

Pozdrowienia, kozula.
Jakie w 2025 r. podkładki do szczepienia pomidora do uprawy w gruncie dla amatorów można obecnie polecić?
kiepuczi
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 22 lis 2014, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak wygląda moja rozsada 2.5 tyg po szczepieniu, ma już dobre 25cm używałem podkładki Protektor. Podobno podkładka Arnold tez jest dobra. Zrazy zrastają się bardzo dobrze , 100 % przyjęć. Rozsada zarówno jak i podkładki rosną równo mimo różnorodnosci odmian wszystkie są na podobnym etapie.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”