Pięknie i bardzo różnorodnie w Twoim ogrodzie! Bardzo podobają mi się kosaćce żyłkowane. I porzeczka krwista, z którą nigdy mi się nie udało.
Wawrzynek mi padł, bo nie zapewniłem mu wilgoci i gleba zbyt ciężka. Miałem właśnie różowego. Tak, jest trujący ale to raczej jego owoce stanowią zagrożenie a nie kwiaty.
W moim ogrodzie cz.4
- Florian Silesia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- kuneg
- Od: 29 sty 2021, o 08:11
Re: W moim ogrodzie cz.4
Piękna wiosna już u Ciebie, Olu.
Ja wywaliłam wawrzynka, jak dzieć był mały. Bałam się, że może zeżreć... bo to silnie trująca roślina, choć piękna
Na szczęście dzieć szubko się nauczył, żeby nie pchać do paszczy tego, czego nie zna 
Ja wywaliłam wawrzynka, jak dzieć był mały. Bałam się, że może zeżreć... bo to silnie trująca roślina, choć piękna

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Epimedia i szachownice cudne, ale kępa skalnicy przepiękna.
Próbowałam ją dwa razy zaprosić do ogrodu, ale mało cienia i sucho wtedy chyba miała.
Tulipanowe kwiaty urocze, nareszcie więcej koloru dają na rabatach
niż maluchy cebulowe.
Niestety jak są małe dzieci, to trzeba czasem zrezygnować z niektórych roślin. Kocham niebieskości i marzył mi się niebieski tojad, ale wnusia lubi zrywać kwiaty, więc nie zaprosiłam go do ogrodu.
Olu spokojnego ogródkowania.

Tulipanowe kwiaty urocze, nareszcie więcej koloru dają na rabatach

Niestety jak są małe dzieci, to trzeba czasem zrezygnować z niektórych roślin. Kocham niebieskości i marzył mi się niebieski tojad, ale wnusia lubi zrywać kwiaty, więc nie zaprosiłam go do ogrodu.
Olu spokojnego ogródkowania.