Hej, coś niedobrego dzieje się z moimi siewkami papryk w inspekcie? Oberwało się też niektórym pomidorom. Ostatnio wypędziłem stamtąd mrówki. Może macie jakiś pomysł?
Sądzisz że to mogą być slimaki? Kurczę, inspekt otwiera się tylko jak jest za gorąco w środku, myślałem że tam nie wlezą. Dziwne bo też nie widziałem resztek śluzu wokół roślinek
Posyp kilka granulek , jeśli chcesz sprawdzić .
Ja ślimaków nie widzę , ale obserwuję ich obecność po uszkodzeniach . W dzień ślimaki chwają się w wilgotne i
zaciemnione miejsca .
No nie wykluczyłam w swoim wpisie , ze to nie one .Napisałam ze potrafią uszkodzić młode roślinki.
A co do ślimaków w szklarni , to mi zjadały młode liście rzodkiewki .Wiem ,że to one , bo je widziałam.
Więc nie ma co się łudzić ,że nie wejdą do szklarni
To nie prawda , ślimaki żerują i nie zawsze zostawiają śluz . Śluz zostawią gdy dostaną kilka niebieskich granulek .
Dobierały mi się do kapusty ślimaczki , nic nie mogłam znależć . Kilka granulek i skończyły się uszkodzenia .
Paweł a sprawdziłeś mszycę , obejrzyj dokładnie przy powiększeniu 4 zdjęcie ?
Nie ma się co łudzić , że nie wejdą , one tam już są na bank .
Już jestem po słowie odnośnie nasion innej odmiany rocoto - teraz jest już za późno na wysiew, ale w październiku dostanę świeże nasiona, do wysiewu na grudzień/styczeń.
Kasia , wygląda jak by wdepnęła w jakieś mocniejsze podłoże , może kawałek obornika więcej było ?
Robert ,a że edytujesz swoje posty i zmiena to sedno Twoich wypowiedzi to prawda ,
Tomek , a owoce jakie są ? Wygląda bardzo dekoracyjnie.
Ja kiedyś próbowałam z papryka Rocoto , ale zniecheciła mnie, bo długo kiełkuje , jest późna i ma specyficzne wymagania
Jak bym nie wiedziała ,że to papryka to pomyślała bym , ze to doniczkowe kwiaty