A co do zamówienia, będzie bez Ognistej Komety bo wyprzedana.

Ale 18 odmian zamówiłam, głównie te po 2 zeta.

Będę teraz czekać i nie spać po nocach.

Umknęło mi słowo niskie
Dzięki wielkie
Dziękuję za sugestie.Pelasia pisze: ↑7 kwie 2025, o 19:49 Ja znam jedynie pomidora z forum niskiego o nazwie Pikus, nasiona były na akcji wymianę nasion.
Smaczny Plenny malinowy pomidor.
P przypomniało mi się o Malinowym Rodeo , też jest smaczny , pomidor w kształcie serca.
Poleciła bym też dwarfa Purple hart, mahoniowe serce , bardzo smaczny i plenny.
Z dwarfów też jest przepyszny Uluru ochre,….
Jak na Dwarfy , te co poleciłam , to całkiem spore krzaki .
Asia
Dzięki śliczne sporo tego, troche chciałem spróbować niskich/samokończących. Mniej zabawy. Siał będę a raczej niestety podkiełkowywał co by szybciej wystrzeliły nasionka. Niestety wcześniej było ciepławo i nie ogrzewałem bardzo domu i one nie wykiełkowały może lepiej było od razu do doniczki w ziemię, na słoneczny parapet i niech tam kiełkują ?leszkat76 pisze: ↑7 kwie 2025, o 21:14 Zikk szukasz na ten sezon? Będziesz jeszcze siał czy kupował sadzonki? Jak będziesz dopiero siał to muszą być odmiany wczesne żeby zdążyły wydać plon.
Ja z niskich i wczesnych posiałam Zyskę, Malinowy Bosman, Atol, Jawor, Jokato, Poranek, Promyk, Siberian, Beta, Shapka Monomaha ,Ijuński .
Jest dużo do wyboru i trudno doradzić.
20-21 stopni, mogłem też zaparzyć je raz, wsadziłem do szerokiego termosu, na samym dole wlałem trochę wrzątku. Zaraz pod wieczkiem w powietrzu wisiał woreczek foliowy z nasionkami w mokrym ręczniku papierowym. Mimo że worek był nad wodą mogły sie nasionka przegrzać. W domu za ciepło by palić to pomyślałem że tak podgrzeje