I jak ich nie kochać? Są piękne
Moje tytonie w tym roku bardzo okazałe
Tytoń leśny - w towarzystwie titonii. W tym roku się buuuuujnął. Mimo swego wzrostu i dużej masy stoi stabilnie nawet podczas najgorętszych wiatrów i do tego ten cuuudny zapach:
Wysiałam w tym roku mieszankę kolorów. Większość roślin niestety zakwitła na biało. Sporadycznie pojawia się ciemny róż i blady lila. Czy u nas w Polsce są dostępne nasiona tytoniu w kolorze czerwonym? Czy gdy dokonam selekcji, usunę z rabat wszystkie białe rośliny, a nasiona zbiorę z ciemnoróżowych kwiatów, jest szansa, że z tych nasion wyrosną mi rośliny o takim samym kolorze? Czy znowu większość znowu będzie biała z racji faktu, że to jest kolor dominujący.
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
Odświeżam temat ponieważ szukam sprawdzonej metody uprawy tytoniu oskrzydlonego, takiego pewniaka w uprawie. Nie chce się spieszyć tylko wysiac w najlepszym momencie, tak żeby mieć piękna rozsadę. Ogólnie myślę o siewie na zewnątrz do pojemników tak żeby slimaki mi nie łaziły lub na parapet nieogrzewanego domku działkowego. Proszę o sprawdzone metody uprawy