Olu, hibiskus nie jest chwastem - nawet tam, gdzie byłem. Napisałem tylko, że jest wszędobylski czyli bardzo popularny, bo i klimat dla niego odpowiedni. Ja też lubię rośliny łąkowe lub inne dziko rosnące. Podobnie jak Ty bardzo lubię facelię ale też żmijowce, szczecie, serdecznik czy dziewanna czasem u mnie zagości.
Oto i facelia z ub. sezonu, która się chętnie rozsiewa:
Lunaria też sieje się jak chwast i nic sobie nie robi z zimy:
Aniu, to nie był klimat śródziemnomorski. Była o tym mowa wcześniej. Jeszcze cieplej i rośliny w dużej mierze podobne, tyle że wymagające większej opieki człowieka (podlewania).
Teraz kolorów mniej ale nie jest tak całkiem szaroburo
Wilczomlecze groszkowe dobrze znoszą zimę:
Rudbekia nawet nieśmiało próbuje kwitnąć:
Agnieszko zobaczymy po zimie, w jakim stanie jest eukaliptus. Ale u nas tak niskich temperatur nie było więc póki co jestem spokojny. A prawdziwa zima rzeczywiście nadeszła. Zasypało nas nieźle ale to dobrze - ziemia i rośliny potrzebują wilgoci. A my się trochę pomęczymy i wkrótce znów będzie cieplej.
Małgosiu, znaczy się: zawartość regału?

Większość karp nie mieści się na regale i trudniej zrobić fajne zdjęcie więc zawsze obfocony jest regał wypełniony karpami

One się teraz przemieszczają, bo karpy rozdzielam na kategorie oraz dzielę większe karpy na części, które lądują do skrzynek zgodnie z zamówieniami:
A na zewnątrz wszystko przykryte lub pokryte śniegiem: