Gosiu u Ciebie zaś dynie niczego sobie

chyba wrócę do ich uprawy.
Dziś biorę pod ,, lupę " krzyżówki Kamila.
Kam1A dwa krzaki. Rosną silnie, na tą chwilę zdrowe.
Pierwszy miał pierwsze grono rozbudowane i mniejsze owoce, wyżej ma mniej owoców w gronie, ale ogromne steki.
Drugi ma regularne , wyrównane grona po 4,5 owoców mniejszych, okrągłych, trochę może jajowatych.
Smak lekko kwaśny, orzeźwiający, smaczny, bez jakichś nieprzyjemnych posmaków. Miąższ mięsisty, lekko sztywny, się nie ciapie, ładnie się kroi w plasterki, skórka cienka, na stekach ciut grubsza. Steki lekko pękają, okrągłe bardzo rzadko jakieś małe pęknięcia się zdarzają.

Zbieram nasiona z obu ,podpisuję Kam1A1 F4 pomarańczowy stek i Kam1A2 F4 pomarańczowy okrągły.
Stek ma mało nasion i co zaskakujące bardzo małe rozmiarowo, niczym z koktajlówki.
Kam2 ,2 krzaki silnie rosnące, pyszna plenna koktajlówka w kształcie ciemnych gruszeczek. Jest tak słodka że smakuje każdemu,biorę do pracy i ludzie mnie pytają gdzie kupiłam nasiona
Oba krzaki mają identyczne owoce, bardzo plenne. Chciałam trochę przerzedzić ale co chwycę za wilka, czy jakiś pęd to masa owoców na nim i po prostu szkoda. Na początku wcale się nie zapowiadało na taką plenność bo grona bardzo rzadko były osadzone, dopiero na wilkach się rozkręciły.

Nasionka będą już F4.
Kam3, 2 krzaki silnie rosnące. Owoce duże, ciemne czekoladowe steki. Skórka gruba, bardzo pęka, owoce nie wyglądają zachęcająco. Plenna też nie jest, ciężko zawiązuje owoce, długo rosną i dojrzewają, późne raczej są.
Po przekrojeniu dają czadu. Dopiero jest efekt dla oczu. Pierwszy jest też dla podniebienia, bo jest przepyszny, słodziutki, niemal jak poprzednik czyli koktajlowa gruszeczka. Myślę że za smak warto go uprawiać.
Drugi krzak dużo słabiej ze smakiem jak i z ilością owoców na krzaku. Smak ma kwaśny i z takim nieprzyjemnym posmakiem. Nie będę z niego nawet nasion brać. Myślę nawet żeby usunąć krzak, żeby ten pierwszy miał lepsze warunki, ponieważ oba rosną przy jednym paliku.
Zostaje ten od dołu na zdjęciach, nasionka będą F5.
CDN.