Jaki nawóz ,na co?Nawóz uniwersalny

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
daveb
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 lut 2023, o 21:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Nawożenie warzyw w przydomowym ogródku

Post »

Cześć,

Czy jesteście w stanie polecić jakiś dobry mineralny nawóz, który w odpowiedniej ilości nada się do warzyw i do krzewów owocowych typu borówka, malina w małym przydomowym ogródku?
Mineralny dlatego, gdyż obornik odpada ze względu na zapach przy dość bliskiej zabudowie innych domów 🙂
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Nawożenie warzyw w przydomowym ogródku

Post »

Yara mila complex
Doherty
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 lip 2024, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Borówka amerykańska - choroby

Post »

Witam, piszę w sprawie 2 pytań.
1. Chciałem zapytać jak używać nawozu Calfon 14-11-22. Chodzi mi o rozpuszczanie w wodzie i podlewanie. Czytałem że stężenie powinno być ok 0.2-0.3%.
Czyli 1000litrow/3000krzakow (tyle.mniej wiecej krzakow na hektar) to ok 0.3Litra. Czyli podlewac 300ml tego roztworu na jeden krzak?
Ile razy w ciągu miesiąca? Za każdym razem ? Czy 1x w miesiącu?
Np. Co tydzień po 5-10litrow wody a do tego raz na miesiąc dolac te 300ml tego calfonu?

2. Jaki jest srodek aby zakwasić glebę? Na plantacjach widziałem filmy że używają np. PULSAR z grupy azotow ale on jest w workach 25kg co na moje 15 krzakow będę chyba 20lat używał? Są jakieś mniejsze opakowania takich środków? I jak to podsypywac? Tylko na wiosne ? Czy co miesiąc?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”