Ostatnie zdjęcie to wycinek ze zdjęcia całości uprawy. Nie widać całej rośliny, a na dole ma tych pędów jeszcze sporo i je pewnie usunę. Łącznie będzie ich z piętnaście.
Dostała dolistnie aminokwasy, Bio algeen i kristalon zielony, podlana również zielonym.
Co do aktów, masz rację. Pierwszy radosny, drugi bolesny, oby trzeci był chwalebny.
Widzę , że jest nadzieja .
Kamil , próbowałam PKam1/f1 , ognia ma w sam raz jak dla mnie . Cieszę się bo rosną następne .
Pierwszą dodałam do sosu morelowego .
Ania super, cieszę, się, że smakowała, dojrzała na czerwono, czy była cały czas fioletowa?
W F2 będą spore cudaki zapewne, swoją drogą do czego dawałaś sos morelowy?
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad
Też spróbowałam Twoją krzyżówkę Kamil.
Nie wiem czy dojrzała ale smakowała normalnie, jak papryka, ostra ale na tyle słabo że można jeść ją na surowo, do kanapek czy sałatek. Taka mi odpowiada, jest super. Do tego bardzo plenna, jest z 10 sztuk na krzaku i ciągle rosną kolejne.
Dojrzała do czerwonego , ale miała ciemne smugi i grube ścianki . Sos morelowy pikantny do potraw wytrawnych np.
pieczonej kaczki .
Spróbuję ją przezimować .
Hejka Wam
Po jakim czasie od zapylenia i zawiązania się owocu, owoc wybarwia się?
Mam kilka sadzonek papryki, będzie z jakieś 2 miesiące i papryka jest dalej zielona. A brałam czerwoną i żółtą. Niestety nie znam odmiany. Słodkie one są. A mam jedną ostrą, od miesiąca i już zmienia kolor papryka na czerwony. Niestety dopiero doczytuje forum, bardziej uprawę pomidorów wcześniej czytałam. Niestety na początku nie urwałam pierwszych kwiatów. Więc generalnie mało co tam się zawiązuje . Gubiły mi kwiaty, ale to raczej przez upały, bo część w szklarni w doniczkach są, część pod zadaszeniem koło domu.
Ale ma grube ścianki krzyżówka Kamila, na zdjęciu Kasi , super
Ania , Jak dojrzała też miała takie ścianki?
Fajnie , że nie jest mocno ostra, lubię takie
Asia
Będę zbierał nasiona, gdyż jestem ciekaw, co wyjdzie w drugim pokoleniu, jeśli będzie AWN, to wyślę. Nasiona F1 wysłałem w zeszłym roku, może coś zostało Z pierwszego pokolenia wyjdzie taka ciemna papryka jak pokazywali Ania, Kasia, Jacek.
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad
Czy u was też tak jest, że czasem niektóre kwiatki opadają i nie zawiązują owoców? Mam w tym roku sporo krzaków odmiany Carolina Reaper, już kwitną, ale jeszcze żaden owoc się nie zawiązał, za to ze 2-3 kwiatki zdążyły uschnąć i opaść. Cayenne ładnie z kolei zawiązuje owoce. Może by to ręcznie zapylać dla pewności? Na Carolina Reaper mi najbardziej zależy, bo w tym roku sprzedają po 6 zł z jeden strąk (!) albo po 350 zł za kg. Chyba coś komuś padło na głowę z takimi cenami.