Ogród -mój azyl cz.1
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bała bym się ryzyka kopcowania dalii jak ziemniaki.
Przy bardzo mrożnej zimie i przemiennych mrozach to dość ryzykowne.
Czy wszystkie dalie tak przechowujesz ?
Przy bardzo mrożnej zimie i przemiennych mrozach to dość ryzykowne.
Czy wszystkie dalie tak przechowujesz ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MONI -kamień polny to bez problemu ,u nas tego pełno .Mamy tutaj takich ,,drobnych pijaczków ,,którzy bardzo tanio przywożą nam tony kamieni .
Żarnowe to zbiórka po znajomych .Zdarza się ,że ludzie na wsiach jeszcze takie miewają .
GRAŻYNKO -tych karp mam tak wiele i większość to jedna ,dwie odmiany .Z każdej odmiany po worku sobie zostawiłam i przechowuję w piwnicy ,w razie gdyby nie przetrwały te z kopca .Żal mi było wyrzucać .a te karpy przez lata strasznie się porozrastały .Nikt ich nie chce ,bo to zwykłe stare odmiany i kłopot z przechowywaniem .
Żarnowe to zbiórka po znajomych .Zdarza się ,że ludzie na wsiach jeszcze takie miewają .
GRAŻYNKO -tych karp mam tak wiele i większość to jedna ,dwie odmiany .Z każdej odmiany po worku sobie zostawiłam i przechowuję w piwnicy ,w razie gdyby nie przetrwały te z kopca .Żal mi było wyrzucać .a te karpy przez lata strasznie się porozrastały .Nikt ich nie chce ,bo to zwykłe stare odmiany i kłopot z przechowywaniem .
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiem, że to kłopot, bo miałam je przez wiele lat.
Podobnie jak kanny, mieczyki i inne wymagają stałej pielęgnacji a ja tworzę teraz ogród prawie bezobsługowy z roślin które nie wymagają prawie żadnej troski.
Podobnie jak kanny, mieczyki i inne wymagają stałej pielęgnacji a ja tworzę teraz ogród prawie bezobsługowy z roślin które nie wymagają prawie żadnej troski.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
JolantaGraj pisze:MONI -kamień polny to bez problemu ,u nas tego pełno .Mamy tutaj takich ,,drobnych pijaczków ,,którzy bardzo tanio przywożą nam tony kamieni .

Pooglądałam zakupy - ale zaszalałaś

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, jedyne wyjście to nie zaglądać na allegro.
A wracając do dalii i cann to ja nie mam roślin które trzeba wykopywać. Mam różne rośliny tarasowe, które razem z donicami wędrują na zimę do piwnicy, na klatkę do różnych innych pomieszczeń. Są już bardzo duże i nie zamierzam specjalnie poszerzać tej kolekcji.
A wracając do dalii i cann to ja nie mam roślin które trzeba wykopywać. Mam różne rośliny tarasowe, które razem z donicami wędrują na zimę do piwnicy, na klatkę do różnych innych pomieszczeń. Są już bardzo duże i nie zamierzam specjalnie poszerzać tej kolekcji.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Łatwo powiedzieć nie zaglądać na allegro ,jak co chwilę ktoś kusi i podaje nowy link.
To chyba nie ja tylko moja myszka tak sobie sama klika na te linki .
Żadne szczepienie tu nie pomoże ,bo tak jak z grypą ,ci co się zaszczepili ,to też chorują ,a może nawet gorzej to przechodzą .
Może jeszcze troszkę wytrzymam i nie kupię na allegro .Nie ma tam wielu rzeczy ,których poszukuję .Może wiecie ,gdzie bym mogła kupić świecznicę ,perowskia ,kolkwicje,ciemierniki,itp.
To chyba nie ja tylko moja myszka tak sobie sama klika na te linki .
Żadne szczepienie tu nie pomoże ,bo tak jak z grypą ,ci co się zaszczepili ,to też chorują ,a może nawet gorzej to przechodzą .
Może jeszcze troszkę wytrzymam i nie kupię na allegro .Nie ma tam wielu rzeczy ,których poszukuję .Może wiecie ,gdzie bym mogła kupić świecznicę ,perowskia ,kolkwicje,ciemierniki,itp.