Oj tak
Jolka - lubię podglądać robaczki
Karo, opuncje podjadane są przez ślimaki - po wizycie zostawiają ślady. Nie złapałem ich na gorącym uczynku więc nie wiem, czy to golasy, czy muszelkowce.
Właśnie zastanawiałem się nad tym barwierskim dziurawcem ... mamy tylko jednego.
Jacku, sadzonkę dziurawca dostałem od Jadzi Jakuch, Właśnie się zastanawiałem jak go rozmnożyć, bo jest tylko jeden. Z tego wynika, że się nie wysiewa, bo przecież widać, że nasiona dojrzewają.
Super że masz tę wielka lawendę - właśnie podziwiałem je u sąsiada (zazwyczaj przychodzę z od drugiej strony)
Hastaty raczej dorastają do jednakowej wysokości, choć są też niskie które wyrastają z siewek.
Akurat najwyższa na tym zdjęciu jest niebieska.
O tak
Moniko - ślimaki nie boją się nawet kolców opuncji, podejrzewam, że to bezmuszelkowe, bo wczoraj takiego przy opuncji zutylizowałem.
A to niespodzianka
Agnieszko, masz więc znajomego na sąsiednim ogrodzie, Nasze RODosy są przedzielone ulicą.
Muszę pomyśleć o tym dziurawcu ... czy próbować go rozmnożyć, czy ... schować dalej od alejki
Róże na razie odpoczywają przed drugim kwitnieniem, ale za to lilie zaczynają i teraz dopiero pachnie
Pozdrawiam
Franek coś kombinuje