Agrotkanina pod drzewa i krzewy i inne uprawy
Re: Agrotkanina na borówce
Mówili że azotowym rozcieńczonym z wodą. Biorą z Lublina z tysiączkach
-
- 50p
- Od: 26 kwie 2012, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Agrotkanina pod drzewa i krzewy czy nie
Chciałbym przedstawić swoje 5 letnie doświadczenia z agrotkaninami i agrowłókninami.seedkris pisze:Miałem pod dereniem jadalnym. Tam się sprawdzała. Owoce czyste, łaty zbiór. Teraz mam pod jagodą kamczacką i jestem zadowolony.
Potwierdzam, że pod jagodą kamczacką się sprawdza. Jagoda kamczacka ma płytki system korzeniowy i dzięki agrotkaninie lub agrowłókninie lepiej owocuje.
Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej taką agrotkaninę lub agrowłókninę kupić od sprawdzonego producenta, który podaje parametry takiego produktu.
Kupowanie produktu bez nazwy producenta i podanych parametrów na portalu aukcyjnym doprowadziło do tego, że po 2 latach muszę rozkładać wszystko od nowa (w agro porobiły się dziury i rozpadła się)...
Nie chce robić reklamy (nie wiem czy mogę napisac nazwę producenta) ale kupiłem 5 lat temu agrowłókninę przeciw chwastom pewnej polskiej firmy i do tej pory mam ją choć już trochę mech ją zarasta (wiadomo półcień) ale jest cała i się nie niszczy.
Tak wygląda ten produkt (mam nadzieję, że umieszczam zdjęcie zgodnie z regulaminem) 1.6mx5m do wypróbowania:
https://1.allegroimg.com/s400/01e7c2/cc ... 18dad3cb11
Nauczony błędnymi zakupami wszystkie produkty "noname" omijam szerokim łukiem.
Agrowłóknina pod jałowiec płożący
Dzień dobry, jako nowalijka w tematach ogrodniczych mam pytanie podstawowe o jałowiec płożący. Czy właściwe jest użycie agrowłókniny pod niego? Czytałam, że nie jest to dobre rozwiązanie dla rośliny, a zależy mi aby teren był zabezpieczony, bo jest to wokół basenu gdzie ciągle rozlewa się woda i tworzy błoto. Dziękuję za podpowiedzi. 

-
- 500p
- Od: 21 lut 2020, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Agrotkanina pod drzewa i krzewy i inne uprawy
U mnie była czarna agrowłóknina i do tego przysypana korą sosnową. Możesz usunąć część włókniny raz w roku, jak się jałowiec rozrośnie na nią.