Ogród -mój azyl cz.1
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu a może jest na odwrót.
Wykopał i posadził jak już na dobre się przeprowadziłaś, żeby skorzystać jak najwięcej.
Geniu napisz u mnie coś więcej o tych królikach - chętnie przeczytam.
Wykopał i posadził jak już na dobre się przeprowadziłaś, żeby skorzystać jak najwięcej.
Geniu napisz u mnie coś więcej o tych królikach - chętnie przeczytam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
-
- 200p
- Od: 23 sty 2009, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuje za odwiedziny u mnie, rewanżuje sie oczywiście.
Mój ogród to też miszmasz, sadze nowe nabytki gdzie jest miejsce w danym momencie. Niestety efekt jest nieco inny. Ja jeszcze do niedawna studiowałam i spędzałam całe dnie na uczelni, może teraz jak będę w domu więcej czasu spędzać, mój ogród zacznie jakoś wyglądać.
Pozdrawiam i będę śledzić poczynania.
Mój ogród to też miszmasz, sadze nowe nabytki gdzie jest miejsce w danym momencie. Niestety efekt jest nieco inny. Ja jeszcze do niedawna studiowałam i spędzałam całe dnie na uczelni, może teraz jak będę w domu więcej czasu spędzać, mój ogród zacznie jakoś wyglądać.
Pozdrawiam i będę śledzić poczynania.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Jolu- przyszłam do Ciebie szybciutko zaciekawiona Twoimi hostami no zaszalałaś....fakt.
Zazdroszczę Ci zamówienia mojej ulubionej przepięknej Fr.Wiliams.Ja jej niestety z wielkim ubolewaniem stwierdzam nie posiadam .Miałam ją w ręku za cenę 4 zł wiosną,ale była w kapersie malutka sadzonka i wspaniałomyślnie z niej zrezygnowałam.Pomyślałam,że kupię na ryneczku większą.Niestety nie trafiłam na nią . Ciągle wychodziła przede mną.Mam nadzieję ,że w tym sezonie ją uceluję.Ja mam odmian ponad 50 a sadzonek ok.70 bo niektóre rozsadzam.Już mi się zdarzyło,że jedna z moich starych "olbrzymek" została zjedzona w zimie przez nornicę.Miałam drugą więc nie rozpaczałam.Po 2 sezonach wypuściła na tym miejscu malutką sadzoneczkę i dzisiaj jest duża.Nauczona tym doświadczeniem co cenniejsze "okazy" sadzę w donicach i dołuję do ziemi.Te które miałam w gruncie jednak w jesieni też zabezpieczyłam w doniczkach.
pozdrawiam.
Maria.
Zazdroszczę Ci zamówienia mojej ulubionej przepięknej Fr.Wiliams.Ja jej niestety z wielkim ubolewaniem stwierdzam nie posiadam .Miałam ją w ręku za cenę 4 zł wiosną,ale była w kapersie malutka sadzonka i wspaniałomyślnie z niej zrezygnowałam.Pomyślałam,że kupię na ryneczku większą.Niestety nie trafiłam na nią . Ciągle wychodziła przede mną.Mam nadzieję ,że w tym sezonie ją uceluję.Ja mam odmian ponad 50 a sadzonek ok.70 bo niektóre rozsadzam.Już mi się zdarzyło,że jedna z moich starych "olbrzymek" została zjedzona w zimie przez nornicę.Miałam drugą więc nie rozpaczałam.Po 2 sezonach wypuściła na tym miejscu malutką sadzoneczkę i dzisiaj jest duża.Nauczona tym doświadczeniem co cenniejsze "okazy" sadzę w donicach i dołuję do ziemi.Te które miałam w gruncie jednak w jesieni też zabezpieczyłam w doniczkach.
pozdrawiam.
Maria.

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Hosty ,które zamówiłam mam nadzieję ,żę będą takie jak na fotkach i też mam zamiar je posadzić do doniczek i dopiero do ziemi .Znając siebie ,co chwila będę im zmieniać miejsce ,a w doniczkach będzie łatwiej i one nie ucierpią .Mam nadzieje ,że żadne ślimory ,ani inne paskuctwa nie dobiorą się do moich pięknych host . 

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Asiu, u mnie jest trochę cieplejszy klimat, i mam nadzieję że przetrwa.Aska pisze:Gabrysiu - u siebie już nie zrobię takiego eksperymentu, po prostu się boję.
Jeśli nie to trudno, mam więcej cebulek, które wykopałam.
Jolu, jeszcze miesiąc i trochę i będzie wiosna...JolantaGraj pisze:[ będziemy się mogli cieszyć jak zakwitną .
ACH........KIEDY TO BĘDZIE...............