Rękawiczki i inna odzież do pracy w ogrodzie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rękawiczki i inna odzież do pracy w ogrodzie
Potwierdzam, kalosze są super, lekkie i ciepłe. mam dwie pary; wysokie - te już raczej używam do lasu na grzyby i drugie krótkie do kostki. Na późnojesienne i wczesnowiosenne prace są idealne. Miałam fajną ogrodową zapaskę- fartuszek z kilkoma różnej wielkości kieszeniami, gdzieś przepadła. Była wyjątkowo funkcjonalna np przy pracy przy pomidorach. Sekatorek, nożyczki, sznurek, troczki, przypinki, klipsy i jeszcze różne drobiazgi miały swoje kieszenie i miałam przy sobie, nie plątały mi się pod nogami a w szklarni, wiadomo ciasnota 

Pozdrawiam! Gienia.
Re: Jakie rękawiczki do pracy w ogrodzie?
Ja też od wielu lat skórzane. Odkupuję na ogół używane po 10-15 PLN na portalach typu olx. Wszystkie tzw "ogrodowe" to szajs.
-
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bez przesady. Tzw. ogrodnicze mają średnią trwałość, ale też kosztują grosze. Natomiast do róż, malin, itp. kolczaków mam rękawice tzw. spawalnicze z grubej skóry. Jeśli się ich nie zamoczy są praktycznie niezniszczalne.
- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja używam rękawice tylko materiałowo-skórkowe. Miękkie, wygodne a trudne do przebicia. Na ogół do kupienia w średniej jakości wykonania, ale to nie przeszkadza. Potoczna ich nazwa na portalu aukcyjnym to 'z koziej skóry'. Od ok. 5,- za parę. Polecam!
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
- Szczurbobik
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie ma rękawic, których by nie przebiły kolce berberysu i róży pomarszczonej
Ja używam spawalniczych skórzanych i monterskich skórzano-materiałowych. Kłuje mniej ale kłuje

Ja używam spawalniczych skórzanych i monterskich skórzano-materiałowych. Kłuje mniej ale kłuje

Pozdrawiam Lucyna