Maryniu, witam się w nowym wątku .
Wiosnę pokazałaś piękną .Kępy krokusów, śliczne iryski i ten cudny wawrzynek!
Kalina rozkwita pachnącymi bukiecikami
Mojej zmarzły niemal wszystkie pączki , a miała ich w tym roku mnóstwo.
Wielu ciepłych dni na działkowanie i fotografowanie .
Halinko miło mi, dziękuję za zapowiedź i zapraszam do kolejnych odwiedzin!
Nie wiem bo kalina kwitnie nam od zawsze,sąsiadka posadziła ją przy naszej wspólnej granicy pewnie ok.30 lat temu...
Martusiu pochwały mojej wiosennej mizerii to na wyrost ... Staram się wyłuskiwać obiektywem co tylko głowę wychyli do
Kalina w tym roku bardzo słabo z kwitnieniem pewnie też przymarzła w naszym wygwizdowie.
Ciepłe dni mile widziane !
Soniu to u Was,posiadaczek przydomowych ogródków podziwiam prawdziwą wiosnę bo na ROD jeszcze się ociąga.. Wczoraj i dziś to słoneczne dni ale tydzień znów nie zapowiada się się dobrze...
Hola, hola, Maryniu! Narzekasz na spóźniającą się wiosnę, a masz ją w pełnej krasie@
Kilka cieplejszych dni i proszę, jak pięknie rozwinęły się kwiatuszki. Nawet pierwiosnek ukwiecony.
Teraz nieco przystopują, jednak gdy wrócą cieplejsze noce, znowu będziesz nas zachwycała fantastycznymi fotografiami coraz to nowych kwitnień.
Niech zatem zima sobie już odpuści i pozwoli słoneczku ogrzać ziemię.
Pozdrawiam cieplutko.
Nie narzekam bo lubię ale porównując moje wiosenne widoki do Waszych to niewiele do chwały Lucynko ... Ale nic to ,cierpliwości tylko trzeba... Jeszcze trochę czasu i u mnie mam nadzieję nastąpi wreszcie wiosenne przebudzenie!
Maryniu, piękna wiosna.
Morze krokusów robi wrażenie .
Ranniki podziwiam. Ja ciągle zapominam je kupić.
Cierniki ćudne. Zwłaszcza te nakrapiane przypadły mi do gustu. Nawozisz je czymś ?
Aniu skromna raczej ta moja wiosna,te ciemierniki mam od dawna,kiedy jeszcze nie były popularne w ogrodach jak dzisiaj bo nigdy nie bałam się nowości...wnet przeciwnie... To raczej bezproblemowe rośliny ,nawozu czasem w sezonie sypnę jak i wszystkim innym roślinom.
Maryniu, możesz mi wierzyć, że Twoja wiosna niczym nie różni się od mojej , różni nas jedynie areał. Na zdjęciach mam sporo kwiecia, ale w ogrodzie, żeby zobaczyć wiele z nich, to trzeba się nachodzić .
Teraz pogoda jakby listopadowa nie zachęca do ogrodowania, a i kwiatki niechętnie się pokazują, czekając na lepsze dni
Właśnie tych lepszych, pogodnych i cieplejszych chwil jak najwięcej życzę
Ale już dużo u Ciebie kwiatów.
Ja dopiero jutro przyjrzę się co u mnie kwitnie, bo dzisiaj tylko biegiem rozrzuciłam nawóz, myśląc o sobotnim deszczu, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo właśnie zobaczyłam, że od niedzieli mają być przymrozki i pogoda wcale nie wiosenna przez najbliższe dni
Maryniu, Twoja wiosna niewiele różni się od mojej, może tylko tym, że krokusów się u mnie namnożyło i to one głównie zdobią rabaty.
Masz wszystkie te kwiaty, które teraz praktycznie u wszystkich kwitną i tylko zdjęcia robisz wyjątkowo piękne.
U mnie dzisiaj było wyjątkowo cieplutko, dzięki czemu zrobiłam więcej niż zaplanowałam, nawet róże przycięłam. A teraz leje deszcz i zrobiło się zimno. Ponoć zima wraca.
Moje kwitnienia jakie są,każdy widzi...aby do lata to i widoki ciekawsze u mnie będą.Póki co,nie ma się czym chwalić... Soniu,Martusiu,Gosiu,Lucynko, dziękuję za miłe odwiedziny i dodawanie wiosennej otuchy!
W sobotę zwizytowałam działkę,byliśmy z synem po nawozy ,trochę rozrzuciliśmy na obu działkach i powrót bo aura mnie zbałamuciła ...Okazało się, że można było zostać dłużej i lepiej wykorzystać ten dzień działkowo...
Maryniu, chwalić się nie musisz, masz całkiem przyzwoite jak na tę porę kwiatuszki, które prezentujesz na wyjątkowo porządnych fotografiach!
Do mnie wróciła zima ze śniegiem, tylko mrozu jeszcze nie było, ale będzie na pewno.
Jest niesamowicie zimno i jeszcze wiatr.
Roślinki znów przystopują, a tak ładnie już garnęły się do kwitnienia.
Trzymaj się zdrowo.