Zioła w skrzynkach,donicach...
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zioła w skrzynkach,donicach...
Szałwia lekarska czasem przerwa zimę, a czasem nie. Mam ich kilka, czasem jedna wypadnie. Bazylia zabrana we wrześniu do domu -przezimuje
Już drugi rok tak ją uprawiam.

- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam w skrzyni pod chmurką tymianek. Dziś się przydał do kaszanki z grilla. Bez okrywania jest dostępny cały rok.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też mam tymianek " pod chmurką ". Nawet jeśli zima go trochę wymrozi, to na wiosnę odbija bez problemu.
Bazylię posadziłem luzem w ogródku. Bazylia z marketu. No cóż, krzak wyrósł nad podziw, ale liściami można było buty zelować. Wcale nie przesadzam, twarde jak skóra. Dobrze że nie przepadam za bazylią.
Oregano, można powiedzieć, stało się już chwastem pospolitym. To samo rozmaite mięty.
W doniczkach trzymam majeranek i papryki. Nie mają szans na przetrwanie przymrozków.
Bazylię posadziłem luzem w ogródku. Bazylia z marketu. No cóż, krzak wyrósł nad podziw, ale liściami można było buty zelować. Wcale nie przesadzam, twarde jak skóra. Dobrze że nie przepadam za bazylią.
Oregano, można powiedzieć, stało się już chwastem pospolitym. To samo rozmaite mięty.
W doniczkach trzymam majeranek i papryki. Nie mają szans na przetrwanie przymrozków.