Ale u siostry na szczęście zawsze kolorowo i coś do poczytania....
Witaj Agnes pewnie to dobry pomysł. Ja sadzę w klombach z bylinami i jak byliny przestają kwitnąć to kwitną petunie.AGNESS pisze:Geniu petunie piękne, szczególnie te pełne-są niesamowite.Widzę, że sadzisz je bezpośrednio w gruncie Mój sąsiad ma zrobioną wzdłuż tarasu, taką niby donicę długości ok 6-7 m i od lat sadzi tam petunie- wyglądają niesamowicie.
Ło matko... , moja sąsiadka ma morze surfinii
Nie bajeruj teraz braciszku.Powiedz lepiej czy coś ładnego jest w Twojej kwiaciarni.Grzesiu pisze:A co czymś trzeba się zająć...![]()
Ale u siostry na szczęście zawsze kolorowo i coś do poczytania....
Wiele lat nie sadziłam niecierpków ale na poprzedniej działce sadziłam no jeszcze gazanie i przypołudnikiAGNESS pisze:Geniu,i wyglądają przepiękniemiędzy zielenią w ogródku
Ja w ten sposób sadzę niecierpki , jutro idę po nasionka, i ok 10-15 lutego będę wysiewała.Bardzo je lubię, ponieważ od wiosny, aż do mrozów są piękne, kolorowe. Wysadzam je i do donic i do gruntu.
Ja pewnie bym pracowała przy takich pracach ale kiedyś przez kilka dni pracowałam mdlałam po kilka razy dziennie i musiałam zrezygnować .okazało się że coś z sercem nie takGrzesiu pisze:Geniu jak na dziś mam już dosyć hortensjiJeszcze kilka dni zejdzie nam...wkładamy kijki i podwiązujemy rafią-już mają pączki
![]()
Dziś świeciło słońce i było nawet 28 stopni w szklarni-SUPER![]()
Gorzej jest w lipcu i sierpniu
Witaj Kochana Siostroe-genia pisze: Grzesiu wcale nie przywitałeś się z siostrą ani nie podziwiasz mojego ogródka ,czyżby Jola skutecznie odstraszyła Panów z mojego ogródka?Pewnie im głupio teraz do mnie wchodzić i zostawić jakiś znak
Widzę że Grzesiu naprawił swój błąd.
Genia