Hej, chciałbym wkońcu doprowadzić mój trawnik do porządku. Mam trochę filcu i po koszeniu zawsze coś zostaje. Szukam dobrych grabii. Czy Skareator Fiskars będzie dobry i nie zniszczy trawy? Pytam bo dotychczas używałem najtańszych grabii a jednak chciałbym trochę zadbać o trawnik. A może jakieś inne grabie?
Polećcie coś proszę, szukam po internecie i już nie wiem czy ten skareator czy wygięte grabie z wieloma zębami czy klasyczne
Narzędzia do ogrodu,w ogrodzie , do różnych prac .
- Baltazar
- 500p
- Od: 19 paź 2022, o 07:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Narzędzia do ogrodu,w ogrodzie , do różnych prac .
Kupiłem sobie tapener. Fajne urządzenie. Jeśli ktoś kiedyś o tym myślał ale miał wątpliwości czy aby na pewno warto to rozwiewam że warto i szkoda że tak późno. W sezonie wiązałem takimi gumowymi trytkami, niby wszystko fajnie ale schodzi dłużej, do tego potrzeba dwóch rąk bo trzeba uformować pęd i brakuje trzeciej a najgorsze że przez to wszystko zwlekałem z czasem wykonania tych wiązań. Pędy drewniały, związałem naprężone i niektóre pędy jeżyn mi postrzelały. I ostatni aspekty że z perspektywy kilku lat na pewno wychodzi mniej ekonomicznie.
Ogólnie na przyszły sezon jestem już przygotowany. Wygodnie się tym robi. Dodatkowo kupiłem żółtą taśmę oczojebną i będę wiązał błyskawicznie wstążki na biedry (nie wiem czy one działają ale miałem w tym roku i biedronek było bardzo dużo.. choć też tam gdzie nie ma tasiemek było ich tak samo dużo).
Ogólnie na przyszły sezon jestem już przygotowany. Wygodnie się tym robi. Dodatkowo kupiłem żółtą taśmę oczojebną i będę wiązał błyskawicznie wstążki na biedry (nie wiem czy one działają ale miałem w tym roku i biedronek było bardzo dużo.. choć też tam gdzie nie ma tasiemek było ich tak samo dużo).