Narzędzia do ogrodu,w ogrodzie , do różnych prac .

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
lamcpp
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 30 lip 2020, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Potrzebuję grabii do filcu i skoszonej trawy

Post »

Hej, chciałbym wkońcu doprowadzić mój trawnik do porządku. Mam trochę filcu i po koszeniu zawsze coś zostaje. Szukam dobrych grabii. Czy Skareator Fiskars będzie dobry i nie zniszczy trawy? Pytam bo dotychczas używałem najtańszych grabii a jednak chciałbym trochę zadbać o trawnik. A może jakieś inne grabie?
Polećcie coś proszę, szukam po internecie i już nie wiem czy ten skareator czy wygięte grabie z wieloma zębami czy klasyczne
Awatar użytkownika
Baltazar
500p
500p
Od: 19 paź 2022, o 07:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Narzędzia do ogrodu,w ogrodzie , do różnych prac .

Post »

Kupiłem sobie tapener. Fajne urządzenie. Jeśli ktoś kiedyś o tym myślał ale miał wątpliwości czy aby na pewno warto to rozwiewam że warto i szkoda że tak późno. W sezonie wiązałem takimi gumowymi trytkami, niby wszystko fajnie ale schodzi dłużej, do tego potrzeba dwóch rąk bo trzeba uformować pęd i brakuje trzeciej a najgorsze że przez to wszystko zwlekałem z czasem wykonania tych wiązań. Pędy drewniały, związałem naprężone i niektóre pędy jeżyn mi postrzelały. I ostatni aspekty że z perspektywy kilku lat na pewno wychodzi mniej ekonomicznie.

Ogólnie na przyszły sezon jestem już przygotowany. Wygodnie się tym robi. Dodatkowo kupiłem żółtą taśmę oczojebną i będę wiązał błyskawicznie wstążki na biedry (nie wiem czy one działają ale miałem w tym roku i biedronek było bardzo dużo.. choć też tam gdzie nie ma tasiemek było ich tak samo dużo). ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”