Listopad za oknem trwa, już nie ma ciepełka niestety. Liścia spadają z klonów i ścielą dywan.Troszkę grabię , coby później za dużo nie mieć sprzątania
Cebule tulipanów siedzą w torbie i dalej czekają. Może dziś wysadzę część, bo trochę mi wskoczyło do koszyka. Na cebulowe zawsze znajdzie się miejsce. Uwielbiam wiosną jak wychodzą z ziemi , a potem kielichy mienią się w słońcu.
Róży żadnej nie zamówiłam, po prostu brak miejsca. Pewnie by się jakieś znalazło, gdybym coś niecoś wykopała. Może na wiosnę coś pomyślę.Teraz tylko praca i obowiązki. Rzadko piszę, a tak lubię się wpisywać na forum.
Dalie u mnie jeszcze siedzą w ziemi, niektóre mają pąki i kwiaty.
Na wiosnę już nie zamawiałam z Holandii, a od dziewczyny z Polski, która wysłała mi takie małe kłącza. Myślałam, że z nich nic nie wyrośnie, byłam zawiedziona, ponieważ z zagranicy przyjeżdżały o wiele bardziej pokaźne.
Teraz już wiem, że dalia nawet z najmniejszego kłącza może zbudować piękne kłącza i wydać na świat dużo kwiatów.
Clematis z Biedronki niedawno zakwitł i ma jeszcze sporo pąków, wybrał sobie super termin listopadowy
Dorotko właśnie jeden clematis z Biedronki mi zakwitł i pokazał kolorek….zobacz …
Nie zamówiłam nic różanego tej jesieni, no nie mam koncepcji, musiałabym zrezygnować z innego krzewu lub rośliny.
Pomyślę przez zimę.Mam ochotę wyrzucić jednego rhododendrona.
Przymierzam się, ma ciągle podżarte liście , w sumie wygryzione przez jakiegoś szkodnika. Nie wygląda to ciekawie.Może w jego miejsce posadziłabym piękną różę przy pergoli?
Bogusiu jak miło, że się wpisałaś:) To miłe, ja też nie zawsze zostawiam ślad odwiedzając ogrody forumowiczów.
Wiem coś o braku czasu, z tego powodu tak rzadko się wpisuję.
A dla mnie forum jest terapią, odskocznią od wszystkiego co wokół.
Dlatego nie zamierzam całkowicie się z niego wymiksować.
Powoli chowam do domku ogrodnika światełka, ozdoby ogrodowe, donice. Cebulowe czekają w kolejce do wsadzenia.
Wykopałam zawilca , który nie kwitł wcale, a jeden kwiatek mnie nie zadowala. Pozdrawiam:)
Dalia Chimacum Davi nie daje za wygraną
Pościnane dalie ułożone do podziwiania
Mój ulubiony klon
Pozdrawiam wszystkich oglądaczy i czytaczy