Aniu

w tej chwili kwitnie już ostatnia, jakby najmniej szlachetna, ale za to niezawodna różyczka. Czekam na to aż spadną liście z róż mam dwie do przesadzenia.
Eukomis

fakt ładna jesień i całkiem przyjemna w zakresie temperatury. Choć sporo ludzi kaszle i łapie przeziębienie. Ten kwiat to wysoki aster wierzbolistny, podobnie się rozrasta jak inne astry. Jeśli chcesz mogę przesłać Ci sadzonkę wiosną, będę go wtedy przesadzać.
Cyma 2704

ten karzełek jest niedawno temu posadzony, zapewne był tak prowadzony przez szkółkarzy, sądzę że urośnie w przyszłości - nie znam się na cięciu astrów, które ma doprowadzić do niskiej kwitnącej roślinki.
Beaby

chryzantemy które posiadam to prawdziwe twardzielki. Miałam kilka innych ale już do nich nie wrócę są zbyt delikatne. Asterek
Bobka

3 tys?

U nas też było dużo, zwłaszcza pomorowców, musiałam pilnować by mi to tunelu foliowego nie wlazły. Nie mam dla nich litości. Skorupy po jajkach rozdrobnione, niebieski proszek i rozdeptywanie. W styczniu zamierzasz sadzić cebulowe? W tej chwili sadzi się już tylko drobne cebulki które zdążą się ukorzenić przed zimą. Ja w najbliższą sobotę zamierzam posadzić ostatni zakup cebulowych w tym roku.