Dalie i trawy, piękne widoki.
Maryniu mam nadzieję, że cebule posadzone.
Ja tylko parę tulipanów do donicy kupiłam, więc się nie śpieszę i tak w garażu zostaną. Moje koleusy dostały też po liściach.
Słonecznego weekendu.
Soniu miło,że Ci się podoba!
Cebule posadzone w pojemnikach i czekają na zadołowanie na rezerwowym miejscu przez tanią siłę roboczą.Mam nadzieję na jeszcze ładne dni i zdążę z moimi pomocnikami zakończyć ten sezon.
Dzisiaj mam dzień lekarski i działka pauzuje.
Maryniu piękne jesienne kadry.
Moc kolorów. Moc różności w roślinach i jeszcze w pięknych kwitnieniach
Pięknotki zjawiskowe.
Co to za roślina pięknie kwitnąca na niebiesko w poprzednich poście ?
Róże wciąż pięknie kwitną.
Klony też ładnie się przebarwiają.
Wrzosy , trawy, zimowity Bardzo ładnie się prezentują
Jesienne liście i letnie kwiaty, kwiaty jesieni i letnia zieleń - wszystko to fantastycznie zaprezentowane na Twoich fotografiach, Maryniu!
Moją uwagę tym razem przykuło to zdjęcie: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/68c147888c870e5e
Nareszcie doczekałam się deszczu i choć cały dzień ciemny, ponury, to mnie bardzo cieszy.
U mnie Lucynko już po pierwszym przymrozku ,dalie ,hortensje ogrodowe , niektóre byliny i róże już sczerniały...
Dzisiaj było ognicho a jutro jeszcze resztę kosmetyki działkowej z pomocą Wnuczki dokonam.Sezon uznam za zamknięty.Pozostaną jeszcze karpy dalii ,wykopane przez Syna do zwiezienia do domowej piwnicy.
Zdjęć mam dużo to pewnie w ramach walki z nudą będę publikować...
U mnie jeszcze przymrozków nie było, ale ja już dawno nie byłam na działce. Czasami tak się układa.
Masz bardzo ładne chryzantemy, Maryniu.
Cieszę się, że masz pomocników. Zawsze to łatwiej planować pracę, jeśli się wie, że jest na kogo liczyć.
Pozdrawiam cieplutko.
Piękne jesienne zdjęcia i piękne jesienne kolory mam Maryniu pokazałaś
Chryzantemy i dalie cudne.
Fioletowe kuleczki bardzo urokliwe.
Muszę więcej poczytać o tych roślinach i ich zimowaniu.
Michunka pięknie wygląda. Nie mam hej. Szkoda.