Reumatoidalne zapalenie stawów i inne bóle

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Telimenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2015, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Reumatoidalne zapalenie stawów i inne bóle

Post »

Hejka. Wczoraj weszłam na dietę cytrynową-leczniczą w/g M. Tombaka. Z tego co się zorientowałam , to Kuracja oczyszczająca organizm z toksyn (również stawy),likwiduje bóle stawów i kości, zwiększa poziom energii. Nie znalazłam żadnej wzmianki tutaj na forum ,ale może ktoś z Was już to stosował i wymieni się wrażeniami.
Wczoraj wypiłam sok z 5 szt. cytryn, dzisiaj jest plan na wypicie soku z 10 szt.cytryn ... itd. Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Maraga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Telimenka!

Przepraszam Cię za milczenie.
Dawno nie zaglądałam na forum.
Oglądałam na You Tube wiele filmików i porad na temat bolącego kolana.
Boli raz bardziej,raz mniej.Zmiany pogody też mają wpływ.
Był czas,że parzyłam liście laurowe razem z goździkami.
Chyba wrócę do tej mikstury.
W przyszłym tygodniu wizyta u ortopedy ( 3 m-ce czekania ).
Zobaczymy co powie.

Pozdrawiam serdecznie.
Maria
trzyary
200p
200p
Od: 30 lip 2020, o 19:27

Post »

Maraga pisze: 3 lis 2023, o 10:38 Telimenka!
Oglądałam na You Tube wiele filmików i porad na temat bolącego kolana.
Boli raz bardziej, raz mniej.
Żonie pomaga
Unicatum Chondro Balsam Torfowy.
Jak nadweręży kolano posmaruje niewielką ilością balsamu i na jakiś czas ból ustępuje i może na działce swobodnie pracować.
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41

Post »

Co myślicie o zastrzykach do stawowych z kolagenem , kwasem hialuronowym i jeszcze innymi dodatkami ?

Cytrynę kiedyś piłam , ale nie dotarłam do końca kuracji . Teraz piję złote mleko z kurkumą , imbirem ,
cynamonem , czarnym pieprzem , jakiś czas pogotować . Po wystudzeniu dodać omega3 -może być olej
lniany i miód .
trzyary
200p
200p

Post »

Hymovis - sterylny, niepirogennym hydrożel produkowany z użyciem Hyadd4 (heksadecylamidu wysokooczyszczonego, naturalnego hialuronianu sodu uzyskiwanego w drodze fermentacji bakteryjnej) w izotonicznym roztworze buforowym.
5 zastrzyków w staw biodrowy dało mi rok wytchnienia od chodzenia z bardzo silnym bólem.
Pozwoliło dotrwać do wszczepienia endoprotezy stawu biodrowego.
Poprawiło też funkcjonowanie kręgosłupa.
Mogłem się zginać aby ubrać skarpetki, czy zawiązać sznurówki butów.
Po 8 latach kręgosłup dalej jest sprawny.
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzy ary , to własne doświadczenia ?
Kolano boli mnie od czasu gdy upadłam , oczywiście z przerwami . Ból wraca gdy przechodzę jakieś infekcje
np. coronkę . Wiadomo , że wtedy wszystko boli .
Teraz jest całkiem dobrze . Biorę suplementy , glukozaminę , msm , chondroitynę , kadzidłowca , omega3 , różę .
Piję złote mleko . Biorę raz na jakiś czas probiotyki a szczególnie bacillus coagulans , inne też , ale ta konkretna
polecana jest przy rzs i chorobach zwyrodnieniowych . Nie pamiętam czy są na to konkretne badania .
trzyary
200p
200p

Post »

Hymovis na biodro i kręgosłup to moje osobiste doświadczenie.
Do tej pory mam w papierach opakowanie.
Unicatum poleciła mi Siostra.
Stosuje je cała liczna jej rodzina na bóle mięśni, stawów, ścięgien.
Ja stosuję Unicatum na moje bóle kostnomięśniowe.
Żona stosuje Unicatum na kolano.
Córka na kręgosłup jak przeciąży na działce .
Ja też na kręgosłup.
Unicatum to dzień, kilka, kilkanaście bez bólu.
Grzegorz887
100p
100p
Od: 7 lip 2015, o 15:48

Post »

Telimenka pisze: 4 paź 2023, o 15:41 weszłam na dietę cytrynową-leczniczą w/g M. Tombaka. Z tego co się zorientowałam , to Kuracja oczyszczająca organizm z toksyn (również stawy),likwiduje bóle stawów i kości, zwiększa poziom energii. Nie znalazłam żadnej wzmianki tutaj na forum ,ale może ktoś z Was już to stosował i wymieni się wrażeniami.
Wczoraj wypiłam sok z 5 szt. cytryn, dzisiaj jest plan na wypicie soku z 10 szt.cytryn ... itd.
Przebrnąłem kilka razy cały cykl (tyle że u mnie celem były kamienie nerkowe), nie odczułem różnicy w bolących stawach. Piszę "przebrnąłem", bo nie jest łatwo. Efekt oczyszczenia organizmu gwarantowany :;230 .
Drogie i kłopotliwe środki polecają lekarze i różne Goździkowe. U mnie w razie W - z takich domowych - sprawdzają się okłady z liści kapusty i lampa IR. Ale to nie jest dobra metoda, bo tania i ogólnie dostępna.
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za odpowiedż . Do tej pory spotykałam się z opiniami z drugiego czy nawet dalszego
żródła .
Kapustę jak mnie pamięć nie myli przykładało się na bolące skręcone czy stłuczone miejsca .
Liście należy zmiażdżyć i na noc owinąć bandażem .
Pamiętam , że miażdżenie aktywuje witaminę U , ale to chyba nie tylko o to w tym przypadku chodzi .
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzegorz887 , jakiej lampy używasz ?
Grzegorz887
100p
100p
Od: 7 lip 2015, o 15:48

Post »

Myślę, że nasze babcie nigdy nie słyszały o witaminie U, a liście kapusty z powodzeniem stosowały. U mnie już po trzech "sesjach" obrzęk stawów mija.

Lampę mam taką
https://allegrolokalnie.pl/oferta/lampa ... czenie-prl

:D

Wkręciłem w to 150W żarówkę IR kupioną w hurtowni ze sprzętem medycznym. Pasmem promieniowania za mocno się nie przejmowałem, bo to i tak tylko papier. Zresztą na samej żarówce brak mądrych oznaczeń. Istotne za to jest, w co wkręcamy żarówkę. Lampa z PRL-u z racji pochodzenia i rocznika nadaje się. Oprawkę należy wymienić na ceramiczną, inaczej w gratisie dostaniemy aromaterapię i pokazy fajerwerków ;:306

Wracając do kuracji cytrynowej - poza efektem oczyszczającym też ma bonus. Między bajki należy włożyć porady znafcuf internetowych o piciu przez słomkę. Przy takiej ilości soku (a właściwie kwasu) uszkodzenie zębów gwarantowane.
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki . Poszukam kompletu .
Przypomniał mi się olej sezomowy , oczywiście tłoczony na zimno . Zwracajcie uwagę czy nie jest mieszany np. z
sojowym . Ja na taki trafiłam . ;:222
Spożywać na zimno np . dodawać do ryżu , smakuje świetnie . Posiada cenne właściwości przy chorobach stawów .
Awatar użytkownika
Maraga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2011, o 13:05

Post »

Już po wizycie u ortopedy.
Dostałam lek o nazwie cartexan 400 mg na odbudowę chrząstki.
Mam zażywać przez 3 m-ce.

Czytałam opinie o tym leku.Jedni chwalą,inni nie.
Poprawa ma być po 6 tygodniach.

Oprócz tego żel Fastum i tabletki Kostarox.
Telimenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2015, o 15:11

Post »

Hejka. Kurację cytrynową pociągnęłam 8 dni i odpuściłam. W sumie dobrze się czułam i bez problemu doszlam do 5 szkl. soku z cytryny/ dziennie. Ale mimo, że piłam przez słomkę to czułam, że źle to wpływa na zęby. Obawiałam się że uszkodzę szkliwo. Nie zauważyłam różnicy w sprawności kolana. Ale tak się złożyło,że dopadł mnie stres, no takie życiowe rozczarowanie. Od stresu wszystko mnie boli, normalnie łamanie w kościach miewam. Chyba muszę teraz coś poszukać na mózg ,żeby dojść do siebie. Nic mi się nie chce. Trzymajcie się ;:167
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2006, o 21:24

Post »

Kostarox - wiadomo, kiedy boli mocniej i jest łagodniejszy na żołądek, niż inne niesteroidowe. Suplementy w postaci Glukozaminy z dodatkami i wstrętny kolagen z ryb piję od ponad roku. Nie wiem, czy pomagają, nie zauważyłam poprawy. Ortopeda powiedział, że mają znikome działanie. Zalecił serię 5 zastrzyków Synocrom 10mg. Nie są drogie, ale czy będą skuteczne? Jeszcze nie wykupiłam, pierwszy zastrzyk mam wyznaczony na 4 grudnia. Postawiłam zmielony korzeń żywokostu z alkoholem i gliceryną. Będę robić okłady, chociaż nie cierpię tej mazistej substancji, ale do wiosny mam zamiar poprawić kondycję kolan. Kapusta jest wygodniejsza w użyciu, ale może żywokost wzmacnia bardziej?
Kuracje - cytrynową, z liści laurowych i inne, których już nie pamiętam stosowałam, a jakże. Rewelacji nie ma, zwyrodnienia postępują, niestety. Ale może bez nich byłoby gorzej?
Pozdrawiam Eugenia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”